Covid upura dēls: Slimnīcā viņu norakstīja

Anete Ošleja 11.novembris 2020, 12:00
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Oktobra beigās ar pāris dienu starpību vienā ģimenē no Covid-19 nomira gan tēvs, gan meita. Latvijas Televīzijas dokumentālajā filmā "Covid-19 pozitīvs" mirušo radinieks skaidro, kāda bija slimnīcu attieksme.

Mirušo ģimenes piederīgais Kalvis Liepa atklāj, ka tētim būtu bijis decembrī jāpaliek 70 gadiem. Savukārt māsai bija vien 34 gadi, kad Covid-19 atņēma viņas dzīvību.

Viņš atzīst, ka pēdējās dienās, ko māsa pavadīja slimnīcā Venstpilī, viņas stāvoklis bija smags. Līdz ar to viņam radās jautājums, kāpēc ārsti nerīkojās ātrāk, kam sekoja ārstu atbilde: "Viņi jau tā pusi dienas, esot cīnījušies, lai ņemtu māsu pretī." Tomēr attieksme pret gados veco tēvu bija pārsteidzoša.

Brīdī, kad Kalvis uzzināja, ka tēvs jau ir miris, viņš centās noskaidrot, kāpēc tēvu nepārveda uz slimnīcu Rīgā, ja stāvoklis ir bijis tik smags. Ventspils slimnīcas attieksme un viedoklis bija skarbs, viņi cīnīsies par gados jaunākiem cilvēkiem, jo slimīcās neesot vietas. "Sanāk tā, ka tētim ir 70 gadi, hroniskas slimības, viņš jau ir norakstīts," tā Kalvis skaidro ārstu teikto.

Viņš uzskata, ka nav nozīmes vecumam, par cilvēku dzīvību ir jācīnas jebkurā brīdī, bet tēvs jau bija norakstīts pirms laika.

Kalvis atzīst, ka pēdējā saruna ko viņš ir aizvadījis ar tēvu ir bijusi saturīga. Sarunas laikā viņš saprata, ka tēvam ir ļoti liels vājums, jo elpot ir bijis grūti, līdz ar to sarunāšanās arī prasīja lielu piepūli. Tēvs pēdējā sarunā dēlam atzina stāstīja, kāda ir mediķu nolaidība: "Man jau stundu ir izkritis katers un zāles tek gultā."

Kalvis skaidro, ka iepriekš pats esot skeptiski izturējies pret šo vīrusu. Viņam likās, ka jauni un spēcīgi cilvēki ar to nevar sasirgt, ka tikai vecākiem cilvēkiem vajadzētu no tā baidīties. Kopā ar draugiem viņš par šo situāciju, pirms infekcija skāra viņa ģimeni, ir pasmējies, taču tagad domas viņam ir mainījušās. "Neviens jau nenoticēs tam līdz brīdim, kad nenotiek kāda nelaime ar tuvajiem. Tad, kad šī nelaime skāra manu ģimeni, tad es arī tikai tad sapratu, ka tas viss ir nopietni"

Kā jau iepriekš vēstīts, tad oktobrī Covid-19 infekcija Latvijā paņēma divus vienas ģimenes locekļus - Lieni un viņas tēvu. Abu nāves iemesls ir Covid-19, bet slimības gaita un iepriekšējais veselības stāvoklis krasi atšķirīgs. Liene saslima septembra beigās, un epidemioloģiskajā izmeklēšanā viņas inficēšanās avots ir noteikts — tas noticis darbā. 4. oktobrī Lieni aizveda uz slimnīcu Ventspilī. Tur konstatēts abpusējs plaušu iekaisums. Tēvs Imants slimnīcā nonāca 7. oktobrī, trešajā dienā pēc slimības sākuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas