Iluzionisti Pecolli pa ceļam no ASV uz Latviju piedzīvo "īstu elli"

Viktorija Gabrjuna 24.marts 2020, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Koronavīrusa pandēmijas dēļ burvju mākslinieku Pecolli 11 cilvēku komandai ceļš no ASV uz Latviju izvērtās gluži vai par īstu elli, vēstīts Jura Vaidakova materiālā ""Tā bija īsta elle!" izdevumā "Kas Jauns".

Kā stāsta Dace Pecolli, ģimene ar šova "Zemūdens burbuļu šovs" komandu atradās ASV, kad uzzināja, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ Latvijā tiek slēgtas robežas un viņiem dotas divas dienas, lai atgrieztos mājās.

Latvijā bijā jānogādā 11 cilvēki, turklāt sagadījies tā, ka mājupceļam biļetes bija rezervētas trīs dažādās aviokompānijās. Sākotnēji Dace nolēma nogādāt mājās astoņus cilvēkus, pēc tam pārējos.

Dažbrīd situācija likās neatrisināma, Dacei bija sagādātas aviobiļetes gan caur Lietuvu, gan caur Igauniju, taču laikā, kad komanda jau atradās Stambulas lidostā, lai lidotu tālāk, vairākas valstis cita pēc citas paziņoja, ka ļauj ielidot tikai savas valsts pilsoņiem.

"„Kam es tik nezvanīju, kādas iespējas tik nemeklēju! Sazinājos ar robežsardzi, solot, ka Tallinas lidostā mūsu cilvēkus sagaidīs īrēts auto, ar ko tranzītā varētu izbraukt cauri Igaunijai uz Latviju, vērsos pie Latvijas vēstniecības Stambulā, sarakstījos ar Satiksmes ministriju... Palīdzība? No mūsu iestādēm tādas nebija. Piemēram, Satiksmes ministrijā uz jautājumu, kā rīkoties tiem, kam nav naudas, lai nopirktu jaunas aviobiļetes, atbildēja: „Nu tad vajag rosīties!” Arī vēstniecībās, lai arī tur bija patiešām laipni cilvēki, godīgi atbildēja, ka nav ne līdzekļu, ne resursu, lai, piemēram, izmitinātu ceļotājus, kam vairs nav līdzekļu. Secinājums, atliek paļauties tikai pašam uz sevi!”" stāsta Dace.

Par laimi, robežsargi deva atļauju latviešiem tranzītā šķērsot Igauniju, tikmēr aviokompānija "Turkish Arlines" atrada iespēju piedāvāt biļetes uz citu reisu, bet šoreiz jau par 690 eiro katram. Taču Dacei izdevās arī šo problēmu ar aviokompāniju atrisināt.

Savukārt pati Dace ar vīru Enriko Pecolli mājup lidoja ar "Finnair" aviokompāniju. Arī viņu mājpuceļš bija pārdzīvojumiem pilns, jo aviokompānija nevēlējās mainīt maijā rezervērtās biļetes, pat neskatoties uz Latvijā ieviesto ārkārtas situāciju un tobrīd vēl gaidāmo robežu slēgšanu.

Protestējot Dace nogūlās lidostā uz grīdas, līdz dabūja biļetes uz Helsinkiem. Pēc tam viņi ar prāmi brauca līdz Tallinai un ar noīrētu auto tika līdz Latvijai.

Tagad Pecolli beidzot atgriezušies mājās Mārupē un pašizolējušies uz 14 dienām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas