VIDEO: Latvijas jauniešu vidū izplatīta kļuvusi zelējamā tabaka

tautaruna.lv 24.marts 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video
Lai cīnītos ar jaunajām pagrīdes apreibinošajām vielām, kuras skolēni ar vien biežāk pārdod un lieto, Ādažu policisti izlikās par ieinteresētiem pircējiem un devās aizturēt kādu potenciālu likuma pārkāpēju, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pēdējā laikā ar vien vairāk pieaugušo Ādažos un to apkaimē pamanījuši aizdomīgas paciņas un turziņas jauniešu somās vai kabatās. Īsti neizprotot to saturu, daudzi no vecākiem vērsušies ar jautājumiem policijā.

Likumsargi ar nožēlu atzīst, ka skolēnu vidū patiešām popularizējusies kāda jauna, indīga viela, kas ar steigu jāizskauž. Konstatēts, ka jauniešu vidū izplatīts kļuvis “snus” jeb zelējamā tabaka, kas Latvijā nav nopērkama un nepilngadīgajiem tās lietošana ir aizliegta.

Lai košļājamos maisiņus iegūtu, nepieciešams sazināties ar to izplatītāju. Tas visbiežāk notiek sociālajā vietnē ”Instagram”, kur pircējs un pārdevējs sarunā tikšanos, rūpīgi aprakstot viens otra izskatu. Lai ierobežotu turziņu izplatību, policijas darbinieki veica slepenu tikšanos, izliekoties par tabakas pircējiem.

Puisis, kas ieradās ar sarunātajām precēm, bija vien 15 gadus vecs. Viņš tika aizturēts un par to tika paziņots vecākiem. Tā kā jaunietis bija ļoti sanervozējies, gaidot vecākus, izsaukta arī ātrā palīdzība un mediķiem viņš atzinās, ka dienu iepriekš lietojis marihuānu.

Prognozētā peļņa skolniekam bija 40 eiro, taču par darījumu viņš saņēma sodu 210 eiro apmērā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:27

Jaunākās diskusijas