Uzmanies! Brīdina par viltus vīrusa ziņu “WhatsApp”

Baiba Puriņa 24.marts 2020, 13:07
 
pixabay
Daudzi savos “ WhatsApp” saņēmuši ziņu, kurā brīdina neatvērt video ar vīrusu. Portāls “Naked Security” norāda, ka tā ir viltus ziņa un šādas veida ziņas esot pazīstamas kā “Martinelli blēdības”.

Ziņas saņēmēji tiek aicināts uzmanīties un nevērt vaļā vēstules, kurās pārsūtīts video “Dance of The Pope”. Tas esot vīruss, kurš formatē telefonu un vairs nevarēšot salabot.

Ziņojums vēsta: “Tikko to saņēmu no mūsu IT puiša !!! Ja jūs zināt kādu, kurš izmanto WhatsApp, jūs to varētu nodot tālāk. Kāds IT kolēģis ir ieteicis, ka rīt no WhatsApp iznāk videoklips ar nosaukumu martinelli to neatvērt, tas uzlauž jūsu tālruni un nekas to neizlabos. Izplatiet vārdu. Ja saņemat ziņojumu, lai atjauninātu Whatsapp uz Whatsapp Gold, neklikšķiniet uz !!!!! Lūdzu, informējiet visus kontaktpersonas no sava saraksta, lai neatvērtu video ar nosaukumu “Pāvesta deja”. Tas ir vīruss, kas formatē jūsu mobilo. Uzmanieties, tas ir ļoti bīstami. Viņi to paziņoja šodien BBC radio. Fwd šo ziņojumu tik daudz, cik jūs varat! ”

nra.lv

Speciālisti iesaka šādu un līdzīgas ziņas tālāk neizplatīt. “Naked Security” ziņo, ka nav skaidrs, kāpēc šāda ziņa izplatīta tieši tagad. Gandrīz identiska ķēdes vēstule ir izplatījusies gan 2018. gadā, gan arī 2015. gadā.

Tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" aicina iedzīvotājus uzmanīties no masveida viltus ziņām, kas kļuvušas aktuālas sarunu mobilajā lietotnē "WhatsApp", liecina "Cert.lv" informācija mājaslapā.

"Aicinām to ignorēt! Tieši šāda pati ziņa tika izplatīta pagājušajā nedēļā arī spāņu un angļu valodās runājošajās valstīs. Diemžēl jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes laikā arvien biežāk ir novērojamas viltus ziņu izplatīšanas kampaņas, tāpēc aicinām izmantot tikai uzticamus informācijas avotus," uzsvērts uzrauga mājaslapā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas