Cilvēki pikti par Ščerbatiha teikto mediķiem

Rita Lazda 24.marts 2020, 14:45
 
Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency
Laikā, kad pasaulē mediķi, zinātnieki un citu jomu pārstāvji spriež, kā palīdzēt koronavīrusa Covid-19 slimniekiem, un kā ierobežot tālāku vīrusa izplatību, atsevišķus sabiedrības pārstāvjus Latvijā pārsteiguši bijušā sportista Viktora Ščerbatiha izteicieni.
"Ščerbatihs vismaz divas reizes Sporta studijā pārmet ārstiem, ka tie nepietiekami dara, lai apturētu vīrusu un izstrādātu vakcīnu, jo tas apdraud olimpiskās spēles. Man vienmēr ir gājis grūti, lai atspēkotu stereotipus par sportistiem, bet šajā gadījumā nemaz nemēģinu," tā pēc diskusijas, kas pirmdienas vakarā notikusi LTV raidījumā "Sporta studija", raksta kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs.

Arī citus pārsteidzis bijušā sportista un tagadējā svarcelšanas trenera V.Ščerbatiha secinājums, ka "laikā, kad cilvēki lido kosmosā, ārsti nevar izstrādāt vakcīnu pret koronavīrusu."

Jau vēstīts, ka pēdējo nedēļu laikā jau vairākkārt izskanējušas ziņas par to, ka dažādas valstis strādā pie vakcīnas izstrādes.

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien izteica cerību, ka vakcīna pret jauno koronavīrusu būs pieejama jau šogad.

Leienai to pavēstīja pēc sarunām ar Vācijas biotehnoloģiju kompāniju "CureVac", kurai Eiropas Savienība (ES) piedāvājusi 80 miljonus eiro lielu finansiālu atbalstu tās pētījumiem.

"Viņi strādā pie daudzsološas tehnoloģijas, lai izstrādātu vakcīnu pret koronavīrusu,"paziņoja Leiena. "Eiropas Savienība piešķir viņiem līdz 80 miljoniem eiro un es ceru, ka šo atbalstu mums būs tirgū vakcīna, iespējams, pirms rudens. Tas var glābt dzīvības Eiropā un arī pārējā pasaulē."

Pasaulē līdz šim nav vakcīnas pret jauno koronavīrusu, kas pagājušā gada beigās parādījās Ķīnā un tagad aptvēris 145 valstis un teritorijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas