Millers kritizē lūgumu atcelt izklaides pasākus koronavīrusa laikā

Rita Lazda 10.marts 2020, 13:51
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Kamēr Krīzes vadības padome koronavīrusa "Covid-19" izplatības laikā lemt, vai nepieciešams rīkot masu pasākumus, tikmēr producents Juris Millers spriež, vai šoreiz tie, kuri izteikušies par šādu iespējamību, ir eksperti konkrētajā jautājumā.
"Gribu redzēt, kā tas tiks nodrošināts, piemēram, valsts teātros. Imitēt darbības jau var, bet šis ir cirks, kurā daži cenšas demonstrēt, ka kaut ko dara. Ko nozīmē "ieteikums" apkopot kontaktinformāciju par apmeklētājiem? Realitātē, piemēram, Dailes vai Nacionālajā teātrī būtu nepieciešami vismaz 20 šādi reģistratori, bet arēnā Rīga - vismaz 200-250(ņemot vērā apmeklētāju skaitu). Kurš par to maksās? Kā rīkoties, ja apmeklētājs atsakās sniegt ziņas? Liegt ieeju? Atcelt pasākumu? Un kā ar personas datu aizsardzības regulu? Es ceru, ka MK uzdevumā jau šonakt ģeniālākie IT speciālisti programmē vieglu reģistrācijas app, bet rīt tiks izpirkti iPad, lai rīkotāji varētu izpildīt šo MK "ieteikumu". Mans ieteikums - vai nu izsludiniet ārkārtas stāvokli un atceliet visus pasākumus, vai arī netēlojiet ekspertus jomā, no kuras neko nesaprotat. P.S. par šo "ieteikumu" no MK ar pasākumu nozari neviens nav konsultējies," sociālajā tīklā facebook raksta J.Millers.

Ģitārists Aivars Hermanis norāda, ka idejai par pasākumu atcelšanu, vai dalībnieku reģistrāciju nav pamata, jo "bez ārkārtas stāvokļa izsludināšanas tādām darbībām nav likumiska pamata."

Tikmēr citi spriež, vai šādā gadījumā nevajadzētu aizliegt arī cilvēku pulcēšanos lielveikalā. "Tādā gadījumā valdībai arī ir jāaicina izvērtēt nepieciešamību iet uz lielveikaliem un braukta ar sabiedrisko transportu. Jo es personīgi, kaut gan neesmu ne dakteris, ne pat kaut cik medicīnu saprotošs, izprotu, ka ja tu ej uz lielveikalu (regulāri), tad kāpēc tu nevarētu iet uz teātri vai hokeju...Lielveikalā kaut kādu "zarazu"(un ne tikai kroņa vīrusu) dabūt varētu būt stipri vieglāk nekā Vef kultūras namā," uzsver kāds cits komentētājs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krīzes vadības padomē izskanējusi ideja, ka ja pasākuma norise tomēr tiek pieļauta, cilvēku pulcēšanās vietu īpašniekiem un masu pasākumu organizatoriem jādrošina dalībnieku un apmeklētāju personas datu un kontaktinformācijas iegūšana pirms masu pasākuma un nodošana Slimību profilakses un kontroles centram pēc pieprasījuma.

Latvijā līdz šim apstiprināti astoņi saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", no tiem pēdējie pieci ir vienas grupas tūristi, kuri inficējušies Itālijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:00

Jaunākās diskusijas