Krogs atsakās apkalpot neredzīgu cilvēku ar suni-pavadoni

Lelde Veinberga 10.marts 2020, 18:01
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Savu sašutumu par kāda kroga īpašnieces attieksmi pret neredzīgu cilvēku ar suni-pavadoni sociālajā tīklā Facebook paudusi Laila. Sieviete apgalvo, ka ēstuve 7. martā atteicās apkalpot viesus, kuri bija iepriekš bija rezervējuši galdiņu.

"Liels paldies Madonas krodziņa "Bura" saimniecei, kura liedza iespēju paēst ceļotājiem tikai tāpēc, ka viens no mums bija neredzīgs un viņam līdzi bija suns-pavadonis. Neraugoties uz to, ka galdiņš bija rezervēts, mums nācās doties prom izsalkušiem," apgalvo Laila, kura norāda, ka citā kafejnīcā kompānija tika pienācīgi apkalpota un suņa pavadoņa klātbūtne netraucēja ieturēt maltīti.

Savu komentāru sniedzis arī krogs, kurš atvainojās Lailai par sagādātajām neērtībām. "Mūsu iestāde ikdienā neapkalpo klientus, kuriem līdzi ir dzīvnieki, jo cenšamies pasargāt no neparedzētām situācijām savus mazos klientus - bērnus. Bet, kas attiecas uz 2020.gada 7.marta atgadījumu, kad mūsu iestādē ieradās četras personas ar suni, starp kurām bija neredzīgs cilvēks, paskaidrojam, ka pirms ierašanās mūsu iestādē, minētās personas rezervēja galdiņu, bet piesakot rezervāciju, neinformēja, ka līdzi būs suns, kuram protams arī ir nepieciešama vieta blakus pie galda.

Šādos izņēmuma gadījumos, ja ierodas cilvēks, kuram līdzi ir ne tikai vienkāršs mājdzīvnieks, bet tiešām speciāls pavadonis, kā tas bija šajā reizē, tad šādus klientus mēs apkalpojam pēc iepriekšējas vienošanās norobežotā telpā no citiem klientiem.

Gribam vērst uzmanību uz faktu, ka ne jau mūsu iestāde neapkalpo invalīdus, kā tas tika pasniegts 2020.gada 7.marta ierakstā portālā Facebook, bet gan neapkalpo klientus ar dzīvniekiem, kas noteikti neattiecas uz speciālajiem pavadoņiem neredzīgam cilvēkam.

Konkrētajā gadījumā, ja persona rezervējot galdiņu būtu informējusi par faktu, ka līdzi būs arī suns pavadonis, tad iestāde būtu radusi iespēju uzklāt galdiņu tā, lai varētu nodrošināt pie tā atrasties sunim, un vienlaicīgi neradīt neērtības citiem klientiem.

Ņemot vērā, ka pie rezervācijas nebija sniegta informācija par klientu ar redzes traucējumiem, mūsu iestāde bija sagatavojusi galdiņu, pie kura nebija iespējams atrasties arī sunim," savu skatījumu uz notikušo skaidro krogs.

Latvijas Neredzīgo biedrības informācija liecina, ka uz suņiem-pavadoņiem neattiecas nekādi ierobežojumi sabiedrisku vietu apmeklēšanai tie kopā ar saimnieku var gan vizināties sabiedriskajā transportā, lidot ar lidmašīnu (ierodoties citā valstī, tiem nevajag obligāto laiku atrasties karantīnā), var doties uz saimnieka darbavietu, uz veikalu iepirkties, apmeklēt kādu saviesīgu pasākumu, dzīvot viesnīcā, ierasties restorānos. Saimniekam nav jāuztraucas, ka suns varētu traucēt apkārtējos cilvēkus, jo tas ir apmācīts mierīgi gulēt zem saimnieka krēsla vai tam atvēlētajā vietā. Tomēr ne vienmēr šīs likumīgās tiesības tiek ievērotas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas