Gobzems kritizē Āboltiņu un uzskata, ka Latvijā tiek celta nepamatota panika, kas radīs "superkrīzi"

Lelde Veinberga, LETA 10.marts 2020, 19:49
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Aldis Gobzems sociālajos tīklos paudis skarbu kritiku Latvijas vēstniecei Itālijā Solvitai Āboltiņai, kura jaunā koronavīrusa izplatības laikā atgriezusies Latvijā. Tāpat politiķis arī pauž viedokli, ka "Covid-19" vīrusa draudi pasaulē un Latvijā ir pārspīlēti. Panika varot tikai Latviju "iedzīt" krīzē.

"Tā vietā, lai pildītu savus tiešos darba pienākumus un palīdzētu mūsu valsts iedzīvotājiem Itālijā, viņa atbēg uz Latviju. Un TV kamerās stāsta, ka nezinot, kā cilvēki tiks mājās. Idritvaikociņ, dari savu darbu! Ko Tu bēdz kā zaķupastala?

Tev, Āboltiņa, ir jāpalīdz cilvēkiem tikt mājās! Par to Tev apmaksā smalku dzīvi tie iedzīvotāji, par kuriem Tev vienalga! Bet nē, Tu, Āboltiņa, atbrauc un aizej uz koncertu. Pa tiešo no Itālijas. Sēdi karantīnā, Tev koncertu nepietiek?

Ja jau tik bīstami, sēdi mājās, neapdraudi sabiedrību ar savu bezatbildību, vienaldzību un nespēju vai negribēšanu!" skarbi par Latvijas vēstnieci Itālijā saka politiķis.

Tāpat Gobzems aicina gatavoties "superkrīzei". "Krīze veicinās, lai savu gadiem piekopto vājprāta politiku pret cilvēkiem norakstītu uz šīs krīzes rēķina. Jūs arī to piedzīvosiet. Taču mūsu valsts nevar skriet par korķi visām pudelēm. Vienkārši nevar. Mūsu ekonomika to nevar atļauties. Ja mēs pakļausimies globālajam vājprātam, mūs “ekonomiski” nositīs. Ātri un visus! Mums ir jārīkojas citādāk.

Tas ir mans subjektīvs viedoklis, nepopulārs, un Jūs varat man nepiekrist. Līdz pat šai dienai neviens man personīgi pazīstams ārsts (ne Latvijā, ne ārzemēs) nav pateicis - viss, cauri. Neviens!!!!! Tā, protams, ir sazvērestības teorija, bet arī to ir interesanti apskatīt.

Ir kaķim skaidrs, ka globālā sistēma lūdz pasaules karu, lai atjaunotos. Sistēmai vajag restartu. Pasaules karš gandrīz nav iespējams. Jo izgudroja kodolieročus. Ko darīt? Kā panākt to pašu panikas un totāla bankrota efektu, tikai bez kara? Jāmeklē jauni paņēmieni un darba rīki. Vīruss un totāli ierobežojumi. Viss brūk. Sistēma restartējas. Daudzi bankrotē, daļa kļūst neprātīgi bagāti. Mainās politiskās ietekmes.

Kāpēc es to saku. Es skatos statistiku. Sausu, pliku, garlaicīgu statistiku. Pasaulē kopš decembra miruši ap 4000 cilvēkiem. Tas ir tikpat, cik Ķīnā katras četras stundas, tas ir tikpat, cik Itālijā nepilnās trīs dienās katras trīs dienas.

Nevienu mediju neuztrauc, ka šogad no gripas nomiruši jau ap 100 000 cilvēku. Tas nekas, tas normāli. Toties 4000 ir pasaules gals.

Nevienu neuztrauc, cik nomiruši no vēža, sepses, jebkuras citas kaites, no ārstējamām slimībām. Miljoniem cilvēku nomirst gadā. Tas viss ir normāli. Latvijā katru dienu tikai no ārstējamām elpceļu slimībām nomirst ap 3 cilvēkiem. Jūs esat redzējuši satraukuma pārpilnus sižetus medijos? Nē, tādu nekad nav. Jo tas jau ir normāli. Tur nav klikšķu. Vajag klikšķus, paniku, vajag totāli visu apstādināt, jo tā dara lielvalstis.

Un pat, ja tas vīruss ķer vājākos, kas ir briesmīgi, manuprāt, tas ir tikai un vienīgi iegansts globālām pārmaiņām. Jo pasaules karš faktiski nav iespējams. Kā jau teicu. Un tas ir mans subjektīvs viedoklis. Vai nu totāla krīze vai karš. Nav citu variantu.

Āboltiņa nesēž karantīnā, bet iet uz koncertu. Slimnīcu uzņemšanas nodaļās nestaigā skafandros. Bīstamo slimību vairumā gadījumu ārstē .... liekot sēdēt mājās. Jūs esat redzējuši kaut vienu superbīstamu un īpaši nāvējošu slimību, kuru ārstē, liekot vienkārši sēdēt mājās kopā ar bērniem? Es nē.

Globāla panika un totāls bankrots ļauj restarēt sistēmu bez kara. Taču jautājums ir cits. Jūs gribat totālu bankrotu? Ja panikosiet, tāds būs. Protams, slimiem vazāties apkārt ir bezatbildīgi. Taču vēl bezatbildīgāk būs, ja paši savu valsti iedzīsim totālā bankrotā. Mēs nevaram atļauties to, ko var lielvalstis. Mums jau tā nekā nav. Krīze ir arī iespēju laiks, pašiem pārkārtoties, minimizējot zaudējumus. Kuri būs. Un daudziem. Un daudziem milzīgi vai pat nāvējoši. Bet daļa kļūs arī stāvus bagāti. Es varu kļūdīties, bet nekļūdās tikai tie, kas neko nedomā un neko nedara," ierakstu Facebook noslēdz Saeimas deputāts.

Jau vēstīts, ka Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" atklāta vēl diviem cilvēkiem, kuri nesen atgriezušies no ceļojuma Itālijā, tādējādi kopējais saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis astoņus, informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Arī minētie divi cilvēki atgriezās Latvijā 7.martā un inficējušies Itālijas kalnu kūrortā Červinjā - tāpat kā vēl pieci, vienā grupā ceļojušie Latvijas tūristi. Līdz šim Latvijā kopā veikti 274 izmeklējumi uz "Covid-19", no tiem 30 pēdējās diennakts laikā.

Savukārt Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte pirmdien noteica visai valstij karantīnu un aizliedza publiskas pulcēšanās, tai skaitā A sērijas futbola čempionāta spēles un pārējos sporta pasākumus, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Karantīna iepriekš bija noteikta vīrusa vissmagāk skartajai valsts ziemeļdaļai, bet no otrdienas rīta tā būs spēkā visā valstī, sacīja Konte.

Saskaņā ar karantīnu cilvēkiem būs jāpaliek mājās, ja viņiem nav nopietni iemesli saistībā ar darbu, veselību vai citām īpašām vajadzībām, sacīja premjers. Viņš precizēja, ka braucieni uz darbu vēl būs atļauti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas