Jauno ārstu asociācijas vadītājs par Covid-19 situāciju: Sajūta, kā pirms apokalipses

tautaruna.lv 28.oktobris 2020, 17:46
 
F64, Oksana Džadana
TV24 raidījuma "Dienas personība ar Veltu Puriņu" intervijā par Covid-19 situāciju Latvijā, Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs Kārlis Rācenis atklāj, ka jūtas "kā pirms apokalipses" un uztraucas par to, kas mums vēl priekšā.

Skatoties uz cipariem, pēdējās dienās Latvijā ir virs 200 gadījumiem ar Covid-19 inficēto. Veicot īsu aprēķinu, Jauno ārstu asociācijas vadītājs secina, ka šobrīd atrodamies tur, kur Itālija atradās pavasarī. Tāpat Latvijas rādītājus var salīdzināt ar Vāciju un citām pilsētām, uzskata Kārlis Rācenis.

Viņaprāt, lielākā problēma ir tā, ka mūsu medicīnas sistēma gan nav salīdzināma ar lielākajām Eiropas pilsētām kā Vācija un pat Itālija. Kārlis Rācenis prognozē, ka Latvijas slimnīcām nākamās nedēļas laikā būs jāuzņem 20-70 cilvēku, kuriem nepieciešama hospitalizēšana. No tiem 3-10% būšot ar smagu gaitu.

"Mani biedē, ka šie pacienti nokļūs slimnīcas būs pārpildītas. Jau tagad ir sasniegti griesti. Vakardienas dežūrā jutos kā ierakumos," atklāj Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs Kārlis Rācenis.

Jau ziņojām, ka Latvijā pēdējo nedēļu laikā ar Covid-19 inficēto skaits ir strauji pieeaudzis. Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 5144 personām, bet 1382 cilvēki izveseļojušies. Pēdējo 24h laikā veikti 6015 COVID-19 izmeklējumi, reģistrēts 251 jauns inficēšanās gadījums. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 4.2%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas