"Man ir tik šausmīgi bail"; mazajam Kurtam jāpārcieš vēl viena smaga operācija

Baiba Puriņa 28.oktobris 2020, 15:32
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Ar jaunām ziņām par dēla veselības stāvokli dalījušies astoņus gadus vecā Kurta vecāki, kuri, lai sagādātu līdzekļus smagi slimā dēliņa dzīves atvieglošanai, vairākās Rīgas vietās atvēra "KURTS coffee" kafijas namiņus.

Šonedēļ ģimene sociālajā vietnē Facebook profilā "KURTS coffee" atklāja, ka Kurtam jāpārcieš vēl viena smaga operācija.

25. oktrobra ierakstā norādīts, ka jau pirmdien Kurtam bija jāstājas slimnīcā, lai gatavotos operācijai.

"Atceros pirmo operāciju. ELLE. To pat nevar aprakstīt cik tas ir smagi gan emocionāli, gan fiziski. Pēc pirmās operācijas bija ļoti smaga atkopšanās. Lēkmes, kas ilga stundām... Kurts neēda, mēs visi neizgulējušies, jo ik pēc 2h jāmaina pozīcija, lai neveidotos izgulējumi. Nav iespējams iziet ārā pastaigā, jo nav tādu ratu, kur bērnu vari ielikt guļus ar visu lielo ģipsi vai ortozēm. Bet man ir tik šausmīgi bail..." ierakstā pauž Kurta vecāki.
Kurta operācija paredzēta trešdien, 28. oktobrī. "Nu tā, mīļie! Šodien iestājāmies ar Kurtu uz otro gūžas operāciju. Operācija būs trešdien. Tagad- rentgens, analīzes, anesteziologs, utt.... Galvenais turiet īkšķus un domājiet labas domas!" pausts vēlākā ierakstā.

Jau vēstīts, ka gada sākumā zēns piedzīvoja kājas operāciju - gūžas subluksācijas operāciju. "Bet tikai vienai.... tagad sāku pārdzīvot faktu, ka varbūt tomēr vajadzēja pie vienām sāpēm un negulētajām naktīm operēt abas kājas. Nevaru noliegt - tā celšanās ik pēc 2h mani iedzen panikā," janvārī atklāja Kurta māmiņa. "Operācija gana smaga, bet atlabšanas laiks vēl smagāks un ilgs. Rēķinu, ka 2020. gads mums paies cīnoties ar kājām. Operācija, ģipsis, rehabikitācija, operācija, ģipsis, rehabilitācija..... traki Kurtiņam, traki arī mums."

Savos astoņos gados Kurts nerunā, nestaigā un nekomunicē. "Man nav tās iespējas saklausīt vai saprast kurā brīdī gribas padzerties, paēst vai kā viņš šodien jūtas. Mūsu uzdevums - nodrošināt maksimāli labus dzīves apstākļus, sniegt daudz mīlestības un rūpēties, lai ikdienā būtu ne tikai aizvests uz skoliņu, bet vēl uz masāžu, vingrošanu un baseinu. Tā ir mūsu ikdiena. Mēs neesam trūcīgi, mēs neprasam ziedojumus, bet neskatoties uz to cik daudz mēs strādājam - atbalsts nepieciešams arī mums. Kurta kafejnīcas mērķis ir nevis nodrošināt ģimeni, bet Kurtu - radīt iespēju Kurtam turpināt meklēt izskaidrojumus savam veselības stāvoklim, turpināt rehabilitācijas un veidot uzkrājumu nākotnei. Ar cerību, ka reiz būs zāles arī viņa epilepsijas paveidam," raksta puisēna vecāki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas