Vai Artuss Kaimiņš rīkojies bezatbildīgi pret sabiedrību?

Lelde Veinberga 23.marts 2020, 12:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Visai negaidīti nedēļas nogalē atklājās, ka Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš ir sasirdzis ar jauno koronavīrusu Covid-19, ar kuru turpina inficēties liels skaits cilvēku visā pasaulē. Diemžēl daudziem šis vīruss atņēmis dzīvību.

Protams, tas nav nekas neiespējams, ka arī sabiedrībā pazīstami cilvēki saslimst. Viņi arī ir daļa no sabiedrības un daudzos gadījumos inficēšanās risks ir pat vēl lielāks, jo kontaktu loks var būt plašāks.

saslimt iznāca Holivudas aktierim Tomam Henkam, kurš kopā ar sievu pašizolējās un turpina veseļoties, un tā arī sanācis bijušajam aktierim Artusam Kaimiņam.

Lai arī politiķis par to pats informēja sabiedrību, apgalvojot, ka kopš 17. marta atrodas pašizolācijā un aicina visus, kas ar viņu kontaktējušies, veikt nepieciešamās pārbaudes, notikušais nav nemaz tik skaidrs. Jau Slimību profilakses un kontroles centrs preses konferencē izskanēja informācija, ka Kaimiņš ierobežoti sniedzis informāciju par savu veselības stāvokli un cilvēku loku, ar ko ir kontaktējies. Taču bija skaidrs - pārbaudīti tiks visi Saeimas deputāti. Tāpat pašizolācijā nokļuva premjers Krišjānis Kariņš un pārbaudes veic arī ministri.

Sociālajos tīklos aculiecinieki, starp tiem arī Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens, apgalvo, ka Kaimiņš vēl pēc 17. marta manīts sabiedriskās vietās. K. Ģirģens apgalvo, ka Kaimiņš pat piektdien redzēts pie Saeimas!

Ja tā ir patiesība, tad Artusa Kaimiņa rīcība ir nolaidīgā šajos apstākļos, kad valstī izsludināta ārkārtēja situācija. Tagad jau katram skaidrs, ka rokas jāmazgā, atgriežoties no ārzemēm jāveic divu nedēļu pašizolācija un rūpīgi jāseko līdz savam veselības stāvoklim. Ja par roku mazgāšanu nevaram būt droši, tad pēdējos divus punktus, iespējams, deputāts nav ievērojis...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas