Brīdina par krāpniekiem Daugavpilī, kas par ieganstu izmanto koronvīrusa pandēmiju

tautaruna.lv 23.marts 2020, 15:23
 
Ilustratīvs attēls / Ilze Zvēra/F64
Koronavīrusu, iespējams, cenšas izmantot krāpnieki, ziņo varasiestādes no Latgales. Daugavpilī saņemti signāli, ka pie pensionāriem ciemos uzprasījušies sveši cilvēki, uzdodoties par sociālajiem darbiniekiem, kas krīzes situācijā sniedz dažāda veida palīdzību, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Daugavpilī, izmantojot iedzīvotāju apjukumu un trauksmi, savu nišu, iespējams, atraduši krāpnieki. Vietējā pašvaldība brīdina, ka nezināmi cilvēki uzdodas par sociālajiem darbiniekiem un apzvana vietējos pensionārus, it kā piedāvājot sniegt palīdzību.

“Pieci vai seši cilvēki sūdzējās par to, ka viņiem zvanīja un stādījās priekšā kā sociālie darbinieki, bet uzvedās diezgan dīvaini. Lūdza paziņot pensionāru vecumu, adresi un vārdu, uzvārdu. Visādam gadījumam mēs brīdinājām, ka nevienam nedrīkst paziņot savus personālos datus. Aprūpes mājas biroja klienti zina savus aprūpētājus un sociālos darbiniekus, viņi visus pazīst. Un te absolūti nezināmi kaut kādi cilvēki zvanīja viņiem,” norāda Daugavpils pilsētas Sociālā dienesta speciāliste Marina Gorkina.

Ikviens, kuram nepieciešama krīzes palīdzība Daugavpils apkārtnē, ir aicināts zvanīt sociālajam dienestam pa tālruni: 65423641, taču svešiniekus savās mājās nekādā gadījumā nevajadzētu ielaist.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas