VIDEO: Siguldā policists vizinās ar auto bez tehniskās apskates

tautaruna.lv 23.marts 2020, 2:02
 
Ekrānšāviņš no video
Siguldas novada pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks pārvietojas ar privāto automobili, kam tehniskās apskates termiņš beidzies jau šā gada 28. janvārī, ziņo iedzīvotājs. Raidījums “Bez Tabu” amatpersonu pieķer pārvietojamies ar satiksmei nederīgo spēkratu, turklāt iemūžinot viņu ar telefonu pie auss, braucot pie stūres.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 120 eiro.

Siguldas novada pašvaldības policijas priekšnieks Māris Riekstiņš neesot zinājis par padotā negodprātību.

Taujāts, vai, ja uzzinātu, ka darbinieks personīgajam auto nav izgājis tehnisko apskati, aizrādītu, Riekstiņš atbild: “Viennozīmīgi. Katram iedzīvotājam, vēl jo vairāk policistam, vienalga, vai valsts vai pašvaldības, jārāda priekšzīme. Ja ir informācija, diemžēl šajā gadījumā caur medijiem, šādi gadījumi jāakcentē. Noteikti arī turpmāk pievērsīšu lielāku uzmanību darbiniekiem, kuri ierodas ar privāto transportu.”

Arī Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija uzskata, ka šāda rīcība ir nosodāma, tomēr darba devējs - pašvaldība - nevarot disciplināri sodīt policistu.

"Pašvaldībai nav tiesību iejaukties kāda cilvēka privātajā dzīvē. Jā, amatpersonas statuss. Darba devējs var izteikt ētisku ieteikumu, ka šādi rīkoties nav ieteicami, esot amatpersonai. Tomēr mēs, pašvaldība, nevaram nekādi ietekmēt, tikai savstarpējās sarunās varam to minēt," pauž Zarandija.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:03

Jaunākās diskusijas