VIDEO: Optiskā ilūzija, kas tevi pārsteigs

tautaruna.lv 24.aprīlis 2021, 15:42
 
Ekrānuzņēmums no Daily Star
Lielbritānijas Nacionālā Veselības dienesta ķirurgs, pedagogs Karans Radžs sociālajā medijā "TikTok" dalījās ar mulsinošu optisko ilūziju, vēsta medijs Daily Star.

"Tava dzīve ir meli," tā video raksturoja Radžs.

Viņš skaidroja, ka cilvēka smadzenes mēdz ignorēt dažādas detaļas, laikā, kad koncentrējamies uz vienu būtisku lietu.

"Skaties uz šo laboratorijas uzgaidāmās telpas attēlu un skaties uz priekšmetu, kas tev liekas tur neiederas," uz konkrēto objektu ir nepieciešams skatīties 20 sekundes.

"Nākamo 20 sekunžu laikā, es jums parādīšu, kā jūsu smadzenēm nepiekļūs acīmredzama informācija, kas atrodas acu priekšā."

Pēc 20 sekundēm Radžs atklāj, ka telpā savu vietu ir mainījuši vairāki objekti. Zilā vingoršanas bumba, griestu flīzes, paklājs ir pazudis, grāmatu plauktā esošās grāmatas ir mainījušas lokāciju un aizkari ir atvērušies.

Ar šīs optiskās ilūzijas palīdzību, ārsts vērš uzmanību uz to, ka mūsu redzi var ietekmēt "pārmaiņu aklums", tādējādi palaižot garām to, kas notiek apkārt.

Ar šīs optiskās ilūzijas palīdzību ir iespējams pārbaudīt smadzeņu darbību.

"Šis izceļ cilvēka uzmanības, koncentrēšanās robežu," tā esot laba lieta, jo, ja cilvēka prāts censtos vienlaicīgi pamanīt visu apkārtnotiekošo, tad informācijas kļūtu par daudz mūsu smadzenēm.

Kopš video augšupielādes sociālajā medijā, 14. aprīli, tas ir noskatīts jau vairāk nekā 1,5 miljonus reižu.

Sociālajos medijos bieži vien ir vērojamas dažādas optiskās ilūzijas, kas izraisa plašu rezonansi sabiedrībā. Cilvēki dalās dažādās frontēs, lai apgalvotu to, ko saskata gan video, gan fotogrāfijās. Pirms kāda laika cilvēki diskutēja par to, cik daudz trijstūru ir redzams fotogrāfijā. Kā arī to vai bildē ir redzams kraukli vai trusis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:37

Jaunākās diskusijas