Tukumā, iespējams, pastrādāts naida noziegums – aizdedzināts cilvēks

tautaruna.lv 24.aprīlis 2021, 13:01
 
Pixabay
Sociālajos tīklos izplatīta informācija, ka Tukuma, iespējams, noticis naida noziegums pret kādu homoseksuālu pāri, kura laikā aizdedzināts cilvēks, kurš pašlaik atrodas Valsts Apdegumu centrā, kritiski smagā stāvoklī.

Par notikušo Tukumā naktī uz piektdienu ziņo LGBT nama Rīgā Instagram konts, kurā lūgta līdzcilvēku palīdzība, lai glābtu vīrieša dzīvību.

"Tukumā noticis nežēlīgs, prātam neaptverams uzbrukums/ iespējams naida noziegums! Cilvēks tika apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts! Jebkurš naida noziegums ir sodāms, tomēr šāds noziegums prasa nekavējošu un steidzamu reakciju no Valsts policijas.

Cietušais ir nogādāts Valsts Apdegumu centrā, kritiski smagā stāvoklī. Aicinām visus, kuriem vien ir iespēja, ziedot ASINS PLAZMU Valsts Asins Donoru Centram iepriekš pierakstoties un pasakot, ka jūs ziedojāt ASINS PLAZMU Valsts Apdegumu centram!

View this post on Instagram

A post shared by LGBT House Riga (@lgbtriga)

Pašreizējie homofobijā balstītie uzbrukumi un incidenti ir skaidrs dažu politiķu un organizāciju naidā balstītās politikas rezultāts," uzskata Rīgas LGBT nama pārstāvji.

Par notukušo ziņo arī "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", kuras apgalvo, ka saņēmušas vēstuli no cietušā. Portāla ntz.lv publikācijā "Tā nebija drēbju kaudze! Tur dega cilvēks!" tiek apgalvots, ka reaģējot uz 23. aprīlī ievietoto ziņu par ugunsgrēku piecstāvu ēkā Tukumā, kuru sniedza Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kur esot bijis sadūmojums, degusi apģērbu kaudze un cietuši divi cilvēku, uz portāla redakciju piezvanīja Artis, kurš lūdzis šo informāciju atsaukt.

Vīrietis apgalvo, ka ir negadījumā cietušais, "tāpēc labi zinot, ka viss ziņā rakstītais ir meli". Artis atrodas Apdegumu centrā, kur vīrietim konstatēts smags kāju apdegums, jo viņš centies glābt savu draugu, kuram uzbruka kāpņu telpā.

"Normundu aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja! Un tas notika konkrētā un labi zināmā laikā - es pamodos no drauga kliedzieniem un saucieniem pēc palīdzības 4.00 no rīta. Kad atvēru durvis, viņš jau bija vienās liesmās! Un tagad Normunds ir reanimācijā un cīnās par savu dzīvību… Viņam ir 85% ķermeņa apdegumi, un ārsti cīnās par drauga dzīvību! Bet jūs rakstāt, ka degusi lupatu kaudze!… Vai tiešām šādas ziņas ir devusi policija?! Un vai tas liecina, ka kāds kaut ko cenšas noslēpt?!” sašutumu pauž Artis.

Vīrietis portālam ntz.lv atklāj, ka abiem jau ilgāku laiku nācies saņemt draudus. Kāds vīrietis, uz savu iedomu pamata vai homofobisku motīvu vadīts, bija vairākkārt pieprasījis puišiem, kas kopīgi īrēja vienu dzīvokli, aizvākties. Turklāt ne tikai no konkrētā dzīvokļa vai mājas, bet arī no pilsētas. Vīrieši par saņemtajiem draudiem ziņoju;si gan policijai, gan savai darbavietas, taču reakcija nav sekojusi. Smagi cietušā Normunda māte atklājusi, ka policijai aizdomas, ka vīrietis vēlējies veikt pašnāvību, ko Artis noliedz.

Ntz.lv sazinoties ar Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieku Janeku Bahu, noskaidrots, ka ugunsgrēkā ir cietušas divas personas. Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus ir uzsākts kriminālprocess un notiek aktīva izmeklēšana. Tāpat Bahs apliecināja, ka iesniegums par saņemtiem draudiem ir bijis: ”Iepriekš, vienu reizi - 2020. gada novembrī, cietušais bija vērsies policijā ar iesniegumu par draudiem. Pēc šīs informācijas pārbaudes tika pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu, un šis lēmums netika pārsūdzēts. Tā kā notiek izmeklēšana, tad vairāk informācijas par izmeklēšanas gaitu pagaidām vēl nedrīkstam sniegt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas