Ziņo, ka Anglijā izplatās jauns Covid-19 paveids

tautaruna.lv 15.decembris 2020, 13:09
 
AP/Scanpix/LETA
Daudzviet Anglijā strauji izplatās "jauns Covid-19" paveids. Tā paziņojis Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks, vēsta BBC.
Jauno paveidu piefiksējušas vismaz 60 dažādas vietējās varas iestādes.

"Mēs patlaban esam identificējuši vairāk nekā 1000 gadījumus ar šo jauno paveidu galvenokārt Anglijas dienvidos, lai gan gadījumi ir identificēti gandrīz 60 dažādās vietējo pašvaldību teritorijās," teica ministrs.

Pēc Henoka teiktā, jaunais paveids gan neizraisa smagāku slimības gaitu vai vēl nopietnākas sekas nekā līdz šim zināmais.

Jāpiebilst, ka informācija par jauno vīrusa tipu ir nodota Pasaules Veselības organizācijai. Savukārt britu zinātnieki uzsākuši detalizētus pētījumus.

Kā zināms, Londonā un tās apkārtnē no trešdienas stāsies spēkā stingri ierobežojumi cīņā pret Covid-19, pirmdien paziņojusi valdība.

Henkoks pavēstīja, ka valdībai ir strauji jārīkojas, jo Londonā un tās apkārtnē vērojama ļoti strauja jaunā koronavīrusa izplatīšanās.

Ministrs norādīja, ka vairākos apgabalos inficēto skaits divkāršojas ik pēc septiņām dienām.

Londonā un tās apkārtnē no trešdienas būs spēkā augstākā līmeņa ierobežojumi, kas nozīmēm, ka cilvēki nedrīkstēs socializēties iekštelpās un bāros un krogi un restorāni varēs pārdot ēdienu tikai līdzņemšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:40

Jaunākās diskusijas