Nopludināti dokumenti par iespējamu lokdaunu

tautaruna.lv 15.decembris 2020, 10:45
 
Ekrānšāviņš no twitter.com
Pēc Lietuvas valdības pieņemtā lēmuma izsludināt "lokdaunu", arī Latvijā izskanējušas runas, ka mūs sagaida tas pats. Sociālajos tīklos parādījušās fotogrāfijas, kurās redzams dokuments ar paredzētajiem stingrajiem ierobežojumiem, apstiprinot valdības plānu.

Šī fotogrāfija ātri izplatījusies gan sociālajos tīklos, gan privātās sarakstēs, cilvēkiem vienam otru brīdinot par gaidāmo.

Cik iespējams noprast, šie dokumenti paredz līdzīgus ierobežojumus kā Lietuvā.

Jāuzsver, ka šobrīd oficiāli valdība par šo vēl nav lēmusi un "lokdauns" nav izsludināts.

Jau ziņojām, ka arī Lietuvā no trešdienas tiks slēgta lielākā daļa veikalu un cilvēkiem būs atļauts atstāt mājas tikai nopietnu iemeslu dēļ, nolēmusi valdība.

Tas sekmējis pamatīgu cilvēku pulcēšanos lielveikalos, steidzot sagādāt vēl visu svētkiem nepieciešamo pirms slēgšanas.

Tiks slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot tos, kas pārdod pārtikas produktus, bet darbu drīkstēs turpināt aptiekas, veterinārās klīnikas, optikas un veikali, kas pārdos ortopēdisko aprīkojumu, taču tiem būs jānodrošina vismaz desmit kvadrātmetru liela platība uz vienu cilvēku.

Darbību varēs turpināt arī interneta veikalu pasūtījumu savākšanas punkti.

Mācību iestādes strādās attālināti, bet bērnudārzi uzņems tos bērnus, kuru vecāki nevar strādāt no mājām.

No trešdienas cilvēkiem būs aizliegts atstāt savas pašvaldības, izņemot ar darbu saistītu iemeslu dēļ, bēru vai steidzamu medicīnisku iemeslu dēļ. Taču cilvēkiem būs atļauts doties uz saviem īpašumiem, kas atrodas citās pašvaldībās.

Cilvēkiem būs aizliegts atstāt savas mājas, izņemot, lai dotos uz darbu, uz veikalu pēc pārtikas, apmeklētu bēres vai ārstu.

Kontakti starp dažādām mājsaimniecībām būs aizliegti, izņemot ārkārtējus gadījumus.

Tiks aizliegti arī pakalpojumi, kas ietver cilvēku kontaktēšanos, taču augsta līmeņa sporta treniņi būs atļauti arī turpmāk, nolēmusi jaunās premjerministres Ingrīdas Šimonītes valdība, kas svētdien sapulcējās uz pirmo sēdi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas