Ārsts par protestu Rīgā: Nav skaidrs par ko cilvēki cīnās

tautaruna.lv 15.decembris 2020, 15:13
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Latvijas Jauno ārstu asociācijas prezidents Artūrs Šilovs Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" komentēja sestdien notikušo tautas sapulci Rīgā.
"Nav skaidrs par ko cilvēki cīnās, jo diemžēl tā viņu rīcība ir neapdomīga, neadekvāta," norāda Šilovs.

Viņš atzīmē, ka saprot cilvēkus, kuri šobrīd ir zaudējuši darbu un cīnās par pabalstiem un atbalstu no Ministru kabineta. "Bet tad, kad šie cilvēki vairumā nāk un skandina nesaprotamus saucienus par brīvību, pret obligātu vakcināciju, kas nebūs obligāta, bet būs brīvprātīga - jau šobrīd tas ir skaidrs visiem, - par 5 G čipošanu un tā tālāk... Es pat nezinu, no kuras vietas sākt, lai kaut ko skaidrotu šiem cilvēkiem," sašutis ir Šilovs.

Jau vēstīts, ka bez būtiskiem incidentiem sestdien, 11. decembrī notika "Lielā tautas sapulce". Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcēja vairāk nekā valstī patlaban atļautos 25 cilvēkus.

Pūlī bija dzirdami dažādi saukļi un redzami plakāti ar uzrakstiem "bērniem maskas nē", "ļausim bērniem brīvi elpot", "sistēma vai cilvēcība", "nē cenzūrai" un citi.

Sapulce pulcēja vairākus simtus cilvēku, daļa bija ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelietoja. Klātesošie likumsargi kopš pasākuma sākuma pulksten 12.00 notiekošajā neiejaucās, bet izveidoja sava veida ķēdi starp sanākušajiem un ceļa braucamo daļu.

Pasākumā bija pieteikta 25 cilvēku dalība - pulcēt vairāk cilvēku Covid-19 pandēmijas dēļ patlaban ir aizliegts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:06

Jaunākās diskusijas