Latviete parāda, cik baisi ir Francijas veikalos

Viktorija Gabrjuna 10.novembris 2020, 9:20
 
SIPA/Scanpix/LETA
Kāda latviete, kas dzīvo Parīzē, sociālajā tīklā Facebook parādījusi, kāda situācija valda Francijas veikalos, proti, veikalos aizliegta "nebūtisko" preču tirdzniecība.
Kā raksta latviete, valdība nolēmusi aizliegt visu nebūtisko preču pārdošanu, bet tajā pašā laikā visas preces pieejamas lielajos internetveikalos.

"Lai glābtu Francijas pilsoņus no Covid-19, valdība nolēmusi aizliegt visu NEBŪTISKO preču pārdošanu. Iekļautas GRĀMATAS, dārzniecības preces, kosmētika, mēbeles, dekori mājai, apavi, utt utt.. Tikmēr viss pieejams Amazon. Es joprojām cenšos saprast: kurš maksā par to, lai gūtu lielu peļņu no visām šīm muļķībām?" neizpratnē ir Francijā dzīvojošā latviete.

Tikmēr komentāros cilvēki raksta un cer, ka viņu valstīs tas nenotiks.

Uz kāda komentētāja jautājumu, vai tad šie veikali nevar tirgot preces online, ieraksta autore atbild: "Bet ne jau visas preces ir online. Kā jau parasti, neviens tam nebija gatavs. Un ļoti daudzi mazie veikali vispār nezina kas ir online".

Tikmēr, kā nesen tika vēstīts, Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka Francijā vismaz līdz 1.decembrim būs spēkā stingri ierobežojumi, bet atšķirībā no pirmā vīrusa viļņa pavasarī šoreiz skolas paliks atvērtas.

Cilvēkiem Francijā būs ļauts pamest mājas tikai, lai dotos uz darbu, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, lai iegādātos pārtiku un citas pirmās nepieciešamības preces, kā arī lai sportotu. Cilvēkiem būs jāaizpilda speciāla forma, kurā pamatota dzīvesvietas atstāšana.

Restorāni, bāri un nebūtiskie uzņēmumi tiks slēgti, bet rūpnīcas turpinās darbu.

Kasteks sacīja, ka uzņēmumi tiks aicināti gādāt, lai darbinieki vismaz piecas dienas nedēļā strādā no mājām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas