Pēc pārciestās operācijas Inita Sila uzrunā līdzcilvēkus

Viktorija Gabrjuna 10.novembris 2020, 10:44
 
Publicitātes foto
Pirms pusotra gada ārsti žurnālistei Initai Silai uzstādīja diagnozi "vēzis". Sociālajā tīklā Facebook Inita atklāj, ka ir pārcietusi operāciju. Taču, kā pati Sila uzsver, viņa neatskaitās par notikušo operāciju, bet gan aicina cilvēkus būt atbildīgiem Covid-19 laikā.

Sava ieraksta sākumā Inita apraksta to, ka ir laimīga, jo vienkārši ir pamodusies pēc operācijas.

"Laimīga. Jo - pamodusies. (Vēl gan apdullusi). Tieši tik maz vajag laimei.

Bet pieredze ar melno Misteru V man to ir iemācījusi. Kad es pirms operācijas naktīs neguļu un saku: “man ir ļoti bail”, ar to domāju ne jau bailes no nāves (pateicoties Pētera Kļavas Lekcijas Reanimāre), bet bailes nepamosties, jo tik ļoti gribas dzīvot! Tik ļoti! Arī šajā ārkārtas situācijā, kad apkārt tik daudz negatīvā. Ar prātu apzinos, ka ļoti maza ir iespējamība pēc anestēzijas nepamosties, bet - tik un tā... Tās ir naktis, kad atkal un atkal novērtēju dzīvi un no šīm pārdomām arī varētu tapt grāmata “Lietas, par ko es domāju naktīs” (tā gan atsauce uz vienu no mīļākajām pēdējā laika grāmatām “Sievietes, par kurām domāju naktīs”). Un, kad atmostoties atkal nedaudz raudu (kā gan savādāk), ne tāpēc, ka esmu šķīrusies no kādas savas ķermeņa daļas, ka esmu atkal kaut ko zaudējusi, bet tāpēc, ka esmu bezgala pateicīga. Pateicīga, ka esmu, ka dzīvoju, elpoju, mīlu un mani mīl," raksta Sila.

Taču viņa uzsver, ka šajā ierakstā neatskaitās par notikušo operāciju.

"Katru dienu sekoju līdzi saslimstības pieaugumam un valdības lēmumiem. Un katru dienu lūdzu, lai tikai tā nepieaug, lai nav tā, ka slimnīcas atceļ plānotās operācijas, jo vienkārši - nav gultas vietas. Es neizteikšos par vīrusu un ierobežojumiem, mani tie ietekmē tāpat kā visus, bet - ja mēs būtu kaut nedaudz empātiskāki un aiz sava ego par brīvības zaudēšanu utt.saprastu, cik ļoti tas ietekmē tos, kam ir vājāka imunitāte vai citas slimības. Man arī pirms 2 nedēļām atcēla - pārcēla uz decembri- plānoto ārsta vizīti, jo Stradiņos tobrīd saslimuši bija 50 ārsti. Man tas nebija nekas steidzams - ārstiem jāglābj akūti pacienti, es mierīgi pagaidīšu savu espanderu uzpildi. Bet - ja tas tā turpināsies ilgi, ja stacionēto pacientu skaits pieaugs tik ļoti, ka atcels teju visu, kas it kā nav tik steidzams?

Vesels un spēcīgs cilvēks var pat nejust simptomus, bet atliek aplipināt vājāku un tas var beigties...citādi. Ja tevi vīruss neuztrauc, labi, bet - padomā par vājāko," aicina Inita.

Jau vēstījām, ka oktobrī, ko pasaulē atzīmē kā krūts veselības mēnesi, klajā nākusi žurnālistes Initas Silas grāmata Laimes meklētājas dienasgrāmata. Tango ar diviem misteriem V* (vēzi un vīrieti), kurā viņa emocionāli atklāj savus pārdzīvojumus un izjūtas, saskaroties ar diagnozi - krūts vēzis, - kas liek vēl vairāk novērtēt dzīvi un būt laimīgai katru dienu.

Tāpat vēstīts, ka Sila Ievas Brokas materialā "Tango ar vezi un vīrieti" izdevumā "OK!" atklāti atzina - kad viņa sataustīja savās krūtīs veidojumu, pie ārstiem negāja, jo vēlējusies šausmas attālināt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas