Rīgā cilvēku acu priekšā suņi saplosa kaķi; agresīvo dzīvnieku saimnieci tas neuztrauc

Lelde Veinberga 10.novembris 2020, 20:41
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Kāda Āgenskalna iedzīvotāja Rīgā kļuvusi par aculiecinieci šokējošam skatam - agresīvi suņi saplosa kaķi viņas acu priekšā. Suņu saimniece turpat netālu notiekošajam neesot pievērsusi uzmanību.

"Kaimiņi ar kaķiem, suņiem un maziem bērniem - esiet uzmanīgi!!! Šodien biju izgājusi regulārajā pastaigā ar savu mini taksīti maršrutā ap Māras dīķi.

Cieceres ielā pie vecajiem Auroras vārtiem divi lieli melni suņi mūsu acu priekšā nomedīja un saplosīja pūkainu melnbaltu mājas kaķi, kas, visiem spēkiem izmisīgi mēģināja aizmukt.

Mans suns nepārtraukti briesmīgi rēja, es ar kliedzu, taču nekāda rezultāta - kaķim šī cīņa jau bija zaudēta... Tuvāk iet tiem lopiem ar bija nedroši, lai gan - es savu mazizmēra suni aizstāvētu, lai kas ar tur notiktu... Nespēju to ārprātu noskatīties. Pie nākamās mājas kaimiņiene satraucās, un gājām skatīties, kas tur notiek. Suņi laimīgi skraidīja, viens ar kaķi zobos aizdieba savu māju virzienā.

Saimniece aptuveni 100m attālumā vispār nelikās ne zinis. Kad viņa ieraudzīja manu ģīmi, un saprata, ka esam pazīstamas, tik teica - nu, te tak katru dienu skraida nepiesieti suņi, un, šādi jau pusgadu nav gadījies (!?!?!?).

Mēs varot saukt policiju, un savu adresi nosauca. To gan es atstāju nelaimīgā kaķa īpašnieka ziņā, ja kādam ir radušies personīgi pārmetumi. Es tikai mēģinu atgūties no šoka," satraukta ir Ieva.

Jau iepriekš sociālajos tīklos un arī policijā cilvēki sūdzējušies par līdzīgiem gadījumiem, kad mazāki dzīvnieki cieš no agresīviem suņiem. Pirms pāris gadiem Rīgā meklēja klaiņojošus suņus, kuri Iļģuciemā saplosījuši kaķi. Vienlaikus internetā parādījās arī video, kurā kāds aculiecinieks ir nofilmējis suņu uzbrukumu.

Dzīvnieku aizsardzības likuma 5. pants norāda, kādi ir dzīvnieka īpašnieka pienākumi. Viens no tiem ir nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus.

Šādās situācijās nepieciešams ziņot par suņa uzbrukumu Valsts policijai, jo tā var pasargāt citus iespējamos upurus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:05

Jaunākās diskusijas