Uga Dumpis nesteidzas apsveikt Covid-19 vakcīnas izstrādātājus

Anete Ošleja 10.novembris 2020, 11:30
 
f64.lv, Lauris Aizupietis
Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis savā Twitter kontā pauda viedokli, par vakar izskanējušām ziņām, par Covid-19 vakcīnas izstrādi.

Vakar ASV farmācijas uzņēmums "Pfizer" un Vācijas kompānija "BioNTech" paziņoja par kopīgi izstrādātās Covid-19 vakcīnas efektivitāti. Uzņēmumi pauda, ka vakcīna ir uzrādījusi 90% efektivitāti.

Infektologs Uga Dumpis šo pasaules sajūsumu mazliet apslāpē. Viņš uzsver, ka šajā cīņā par Covid-19 vakcīnas izstrādi uzņēmumus varēs apsveikt tikai tad, kad būs veikti visi nepieciešamie pētījumi.

Tomēr Uga Dumpis atzīst, ka šāds paziņojums par vakcīnas efektivitāti, ir ļoti iepriecinošs.

"Pfizer" priekšsēdētājs un izpilddirektors Alberts Burla atzina: "Mūsu Covid-19 vakcīnas trešās fāzes izmēģinājumu pirmie rezultāti sniedz sākotnējās liecības par mūsu vakcīnas spēju novērst Covid-19. Mēs esam ievērojami tuvāk tam, lai sniegtu cilvēkiem visā pasaulē nepieciešamo izrāvienu un un palīdzētu izbeigt šo veselības krīzi."

Vakar tika vēstīts, ka "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātā vakcīna ir uzrādījusi labus rezultātus. Saskaņā ar sākotnējiem rādītājiem, pacientiem aizsardzība pret inficēšanos parādījusies septiņas dienas pēc otrās no divām devām un 28 dienas pēc pirmās devas. Vadoties pēc piegāžu aplēsēm, kompānijas paziņoja, ka prognozē piegādāt 50 miljonus devu šogad un līdz 1,3 miljardiem devu nākamgad.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas