Covid pārslimojušais: Muļķis bez maskas neapdraud sevi, bet gan pārējos

tautaruna.lv 10.novembris 2020, 17:47
 
Raitis Plauks/F64
Ar Covid-19 inficētais žurnālists Guntars Meluškāns, kas arī sociālajā tīklā Facebook publicējis savas slimības dienassgrāmatu, jaunākajā ierakstā pievērsies jautājumam par sejas masku nēsāšanu. Viņš uzskata, ka "muļķis bez maskas neapdraud sevi, bet gan pārējos".

Viņš raksta, ka Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu ievērošana, tostarp, sejas aizsargmasku lietošana, traucēs izplatīties arī citām slimībām.

"Ir cilvēki, kas kā argumentu pret covid ierobežojumiem min faktu, ka ir arī citas slimības, piemēram, gripa. Jā, tā tas ir un neievērojot noteikumus, tiek apdraudēti arī visu citu slimību slimnieki un arī ārsti.

Savukārt ierobežojumu ievērošana traucēs izplatīties arī gripai.
Ja ierobežojumu nebūtu, vai tie nebūtu efektīvi, covid cipari, arī mirušo skaits, būtu ievērojami lielāks, par ko viegli var pārliecināties palūkojoties kā sokas citām valstīm. Savukārt, ja nebūtu vienas ļaužu grupas, kas šiem noteikumiem uzspļauj, saslimušo būtu daudz mazāk. Tas ir 1+1.
Diemžēl muļķis bez maskas neapdraud sevi, bet gan pārējos. Dabiskā atlase nedarbojas, lai gan ir cerība, ka palīdzēs vakcīna, jo antimaskeri vismaz pagaidām deklarē, ka to neizmantos," raksta Meluškāns.
Sejas aizsargmasku viņš aicina uztvert arī kā stilīgu aksesuāru.
"Maska ir gudrības un atbildības simbols. Turklāt, tā var būt stilīga. Forši, ka radoši cilvēki iemanījušies šo jauno aksesuāru pārvērst par biznesiņu. Nē, tā nav pelnīšana uz nelaimes rēķina, tā ir dabiska reakcija uz pieprasījumu," raksta Meluškāns.
Kā ziņots iepriekš, Meluškāns, publicējot sociālajā tīklā Facebook savas slimības dienassgrāmatu, atklājis, ka saņēmis negatīvu jaunā koronavīrusa testu.
Vēstīts arī, ka vairāki citi Latvijā inficējušies cilvēki ieviesuši savas Covid-19 dienassgrāmatas. Piemēram, bloga mugursoma.lv autore bija izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā aprakstīja savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. Arī viņa informēja, ka veikusi atkārtotas Covid-19 analīzes, kuras bijušas negatīvas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas