Covid-19: Rīgas skolas direktori aizkustina skolēnu radīts darbs

tautaruna.lv 10.novembris 2020, 16:45
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Rīgas Juglas vidusskolas direktore Aija Melle sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar skolēnu veidotu instalāciju.

Direktore publicējusi attēlus no skolas vestibila, kuros redzamas izlīmētas lapiņas ar uzrakstiem, bet centrā novietots no papīra veidots "kamols".

"Taču kāds te ir bijis- vestibilā apstādina šis baiļu, neziņas, šaubu kamols, kas tinas uz augšu pa skolas kāpnēm. Izlasīju no vienas puses, tad vēlreiz no otras, tad fotografēju un uzmanīgi pārlasīju, vai kādu neizlaidu..." - pauž ieraksta autore.

Ekrānuzņēmums

Uz lapām lasāmas skolēnu atstātās frāzes - "Pandēmija, necilvēcīga izturēšanās", "Nevar zināt, kad šis vīruss beigsies", "Tas ka man trūkst laika, ko netraucēti pavadīt ar saviem tuvākajiem" un citi.


Viņa neslēpj, ka redzētais viņu aizkustinājis un licis pārdomāt esošo situāciju.

"Tagad sēžu savā kabinetā, darbi pusratā, kamols nu jau pašai kaklā...
Tie ir viņi, mūsu skolēni (pat nezinu, kuri) - tik patiesi un atklāti par sevi šajā ārkārtas laikā. Un, kaut strādājam attālināti, tik ļoti jādomā par to, vai mēs, pieaugušie, katrs (jā, jā, skolotāji un vecāki, bet arī visi pārējie) apzināmies, cik atbildīgi esam savu bērnu priekšā, ne tikai mācot un audzinot, bet paši dzīvojot mūsu katra vienīgo dzīvi..." - norāda direktore.

Ekrānuzņēmums

Kā ziņots, ārkārtējās situācijas laikā vecāko klašu skolēni un studenti, kuru studiju programmu apguve nav saistīta ar praktisku darbību, turpinās mācības attālināti.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai no šodienas līdz 6.decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija.

Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu likums paredz piemērot naudas sodu fiziskajai personai no 10 līdz 2000 eiro, bet bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas