Āboltiņa atklāj, kas notiek Itālijā pēc vīrusa uzliesmojuma

Viktorija Gabrjuna 3.marts 2020, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa stāsta, ka, pēc tam, kad Itālijā uzliesmoja koronavīruss, dzīve tur nav apstājusies, vēstīts Edgara Orlova, Anastasijas Kuzminovas, Gitas Vīksnes, Evijas Kalnbērzas materiālā "Cer, ka nesāksies histērija" izdevumā "Privātā Dzīve".

Āboltiņa atzīst, ka Romā, kur atrodas viņas rezidence, pagaidām ir samērā mierīgi. Vēstniecības darbs kopumā nav būtiski mainījies, arī viņas darba laiks ir tāds pats.

Taču Itālijā ik stundu atjauninās informācija, kas saistīta ar jauniem saslimšanas gadījumiem.

"Itālija ir ļoti norūpējusies par to, kāda ir cilvēku reakcija. Šajā situācijā atļaušos citēt Itālijas eirokomisāru Paolo Džentiloni, kurš tviterī ierakstīja, ka par koronavīrusu trakāka ir vien histērija par to. (..) Aicinu to nepārvērst histērijā un nemeklēt vainīgo valsti," pauž Āboltiņa.

Viņa gan uzsver, ka tomēr neaicina izturēties vieglprātīgi pret šo pasaules mēroga katastrofu un ievērot drošības pasākumus, tostarp, mediķu ieteikumus.

Āboltiņa arī piebilda, ka šonedēļ plāno ierasties Latvijā, lai apmeklētu ģitārista Aivara Hermaņa 65,jubilejas koncertu.

Jāpiebilst, ka Itālijā inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu pieaudzis līdz 2036, pirmdien pavēstīja Civilās aizsardzības dienests. Salīdzinot ar svētdienas datiem, koronavīrusa gadījumu skaits pieaudzis par aptuveni 20%.

Jaunajos datos iekļauti arī 52 cilvēki, kas miruši no koronavīrusa izraisītajām komplikācijām, un 149, kas izveseļojušies. Vēl svētdien tika ziņots par 34 nāves un 83 izveseļošanās gadījumiem.

908 cilvēki atrodas slimnīcās, bet 166 intensīvās aprūpes nodaļās.

Teju pusē gadījumu - 927 - simptomi ir mēreni vai arī to nav nemaz, un sagaidāms, ka vīruss pāries, šiem inficētajiem uzturoties izolācijā mājās.

Visvairāk inficēto ir Itālijas ziemeļu provincēs - 1077 gadījumi Lombardijā, Emīlijā-Romanjā - 324, Veneto - 271, Pjemontā 51 un Markē - 34.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas