Ķīnā dzīvojošs latvietis izstāsta, kas patiesībā notiek valstī

Viktorija Gabrjuna 3.marts 2020, 11:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Basketbola treneris Igors Miglinieks, kas jau kopš augusta mitinās Ķīnā, Jura Vaidakova un Ulda Landmaņa materiālā "Igors Miglinieks Ķīnā: "Sajūta kā pēc apokalipses"" izdevumā "Kas Jauns" atklāj, ka koronavīrusa dēļ patlaban Ķīnā ir ieviesti ļoti stingri drošības pasākumi.

Miglinieks dzīvo samērā tuvu vīrusa izplatīšanās centram Uhaņai.

Viņš atklāj, ka Ķīnā ir ieviesti ļoti stingri drošības pasākumi, kas ir tikai un vienīgi pašu drošībai, un cilvēki to saprot, tāpēc panikas nav.

Ķīnieši ir ļoti pretimnākoši varasiestādēm un dara visu, ko liek, tostarp, neiziet no mājām bez liekas vajadzības un atskaitās par savu došanos ārā no mājas.

"Lielveikali strādā. Protams, pie ieejas katru pārbauda, vai nav paaugstināta temperatūra. Bet pārtika veikalos ir! Nav tā, ka plaukti būtu izpirkti tukši," skaidro Miglinieks.

Vienīgi veikalos ir maz cilvēku - cilvēki atbrauc, sapērk pārtiku ilgākam laikam un dodas prom.

Igors stāsta, ka var redzēt - šī nelaime Ķīnu ir saliedējusi.

"Viņiem citam pret citu ir liela uzmanība, bet ieraugot mani - ārzemnieku - uzmundrinoši uzsmaida. Sajūta ir tāda, ka visi lieliski sapratuši, ka visas šīs piesardzības procedūras un karantīna ir nepieciešamas, neviens nepaniko, bet cenšas ievērot rekomendācijas," stāsta Miglinieks.

Tajā pašā laikā Miglinieks atklāj, ka ir dzirdējis arī par citu ainu nabadzīgākajos rajonos, kur iedzīvotājiem viņu bezatbildības dēļ aiznaglo mājas durvis, lai viņi lieku reizi nedodas ārā. Protams, viss nepieciešamais viņiem tiek piegādāts.

Jāpiebilst, ka koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2943, pēdējo 24 stundu laikā ar šī vīrusa izraisīto slimību "Covid-19" nomirstot 31 cilvēkam, otrdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Visi jaunie nāves gadījumi ir reģistrēti uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 125 un sasniedzis 80 151. No jaunajiem infekcijas gadījumiem tikai 11 bijuši ārpus Hubei provinces.

Jauno infekcijas gadījumu skaits ir mazākais vienas diennakts laikā kopš 20.janvāra.

Ķīnas valdība uzskata, ka "uzvara" pār koronavīrusu tiks panākta pirms pavasara atnākšanas, paziņoja Ķīnas vēstnieks ANO Džans Dzjuņs.

Vēstnieks preses konferencē ANO mītnē Ņujorkā sacīja, ka “Ķīnas cīņā pret koronavīrusu tiešām ir milzu progress, un situācija tiešām kļūst stabila”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas