Viss atkarīgs no Tevis! Renārs Kaupers aicina iesaistīties īpašā palīdzības akcijā

Rita Lazda 3.marts 2020, 11:49
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Mūziķis un grupas "Prāta Vētra" solists Renārs Kaupers sociālajā tīklā instagram publicējis aicinājumu iesaistīties akcijā bērnu ar autiskā spektra traucējumiem atbalstam.
Viss ir atkarīgs no Tevis! Pirms vairākiem gadiem "Prāta Vētras" komanda piedalījusies video veidošanā bērnu slimnīcas onkoloģiskās nodalās pacientiem. Nākamnedēļ filmēsim jaunu aicinājumu un šajā reizē visi varam palīdzēt 40 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem. Viņiem būs iespēja saņemt terapiju, kas palīdz attīstīt trūkstošās prasmes, piemēram, valodu un komunikāciju ar apkārtējo pasauli. Vidēji vienam bērnam terapija izmaksā 2500 eiro gadā. Ja iespējams ziedo bsf.lv un labā ziņa - ziedojums tiks dubultots ERAB kopienas iniciatīvas ietvaros! Paldies bērnu slimnīcas un fonda komandai par labajiem darbiem," sociālajā tīklā instagram raksta R.Kaupers.
View this post on Instagram

A post shared by renārs kaupers (@driznaks007) on

Jau vēstīts, ka Bērnu slimnīcas fonds (BSF) uzsāk labdarības un informatīvu kampaņu “Es apņemos” ar aicinājumu ikvienam mainīt savu dzīvi uz brīdi, lai mainītu 40 bērnu dzīvi uz mūžu! Kampaņas mērķis ir ziedojumos piesaistīt 50 tūkstošus eiro, kuri Eiropas Attīstības un Rekonstrukcijas bankas (ERAB) kopienas iniciatīvas ietvaros tiks dubultoti, lai 40 bērni ar Autiskā spektra traucējumiem (AST) kopsummā par 100 tūkstošiem eiro varētu saņemt agrīno intervenci - terapiju, kas bērniem palīdz attīstīt trūkstošās prasmes, piemēram, valodu un komunikāciju ar apkārtējo pasauli. Vidēji vienam bērnam terapija izmaksā 2500 eiro gadā.

Kampaņas ietvaros ERAB dubultos tikai privātpersonu ziedojumus, tāpēc šoreiz aicinājums iesaistīties ir vērsts uz ikvienu līdzcilvēku, kurš ir gatavs savā dzīvē mainīt kādu lietu vai ietaupīt naudu ikdienas tēriņos, lai to ziedotu bērnu veselībai un nākotnei. Kampaņas ietvaros, lai informētu un izglītotu sabiedrību par Autiskā spektra traucējumiem, LTV veidos arī materiālus par to, kas ir autisms, kā to labāk atpazīt un kāda ir bērnu ar AST vecāku pieredze. Jo ne tikai terapija palīdz bērniem integrēties sabiedrībā, liela nozīme ir arī līdzcilvēku attieksmei un izpratnei, lai terapijas laikā sasniegto rezultātu bērns varētu veiksmīgi īstenot reālajā dzīvē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas