VIDEO: Rīdziniekus nepamierina mājas logā izkārts PSRS karogs

Viktorija Gabrjuna 3.marts 2020, 13:11
 
Ekrānšāviņš no video
Nams atrodas Brasas mikrorajonā, blakus bijušajam Kara hospitālim, kā teritorijā iecerēts būvēt Satversmes aizsardzības biroja jauno ēku. Kā norāda aculiecinieki, karogs logā izkārts jau vairākus mēnešus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Karogs izkārts dzīvoklī, kā logi ir redzami no divstāvīgā koka nama pagalma. Pieejot tuvāk, labi redzams gan sirpis un āmurs, gan Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas karogam raksturīgās zilās un baltās viļņotās līnijas.

Pagalmā sastaptie vīri norāda, ka karogam uzmanību nav pievērsuši. Dzīvoklī jau ilgāku laikā mitinoties kāds īrnieks, kurš karogu pie loga piestiprinājis.

Dzīvokļa durvis atver vīrietis ar zāģi rokā, kurš norāda, ka dzīvoklī šobrīd notiek remonts, tādēļ karogu nevarot apskatīt tuvumā.

"Tādi ir mani aizkari. Citu nebija. Karogu atradu mammas mājas pagrabā. Neesmu saistīts ar komunismu. Vai tad tas ir pretlikumīgi? Man nav nekādu pretenziju pret Latvijas Republiku. Es arī neko nepropagandēju, neslavinu," skaidro vīrietis.

Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis raidījumam norāda, - ja likumsargi saņemšot izsaukumu par šāda karoga izkāršanu, visticamāk, ka uz norādīto adresi dosies likumsargu ekipāža. Tiesa, likumsargiem nav tiesību un pienākuma likt šāda veida karogus aizvākt no publiskas telpas, jo pašreiz to likumdošana neparedz.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas