Piesardzības dēļ vismaz trīs nedēļas Eiropas Parlaments slēgts apmeklētājiem

Rita Lazda 3.marts 2020, 13:00
 
EPA/SCANPIX/LETA
Laikā, kad Eiropā pieaug inficēšanās gadījumu skaits ar koronavīrusu "Covid-19", vismaz uz trim nedēļām apmeklētājiem slēgts arī Eiropas Parlaments, informē deputāts Nils Ušakovs.
"No šodienas Eiroparlaments kā minimums uz trīs nedēļām ir slēgts visiem apmeklētājiem, visi publiskie pasākumi ir atcelti.Uzmanību 10 ēnām, kurām bija jāierodas nākamajā nedēļā - gaidām ierobežojumu atcelšanu, biļetes samainīsim, tā kā tiksimies nedaudz vēlāk," norāda Eiropas parlamenta deputāts.

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka, ņemot vērā "Covid-19" vīrusa izplatīšanos, piesardzības nolūkos Eiropas Parlamentā (EP) turpmākajās trīs nedēļās atcelti 130 pasākumi, kurus gatavojās apmeklēt 6000 līdz 7000 cilvēku, pirmdien paziņojis EP prezidents Davids Sasoli.

Jau vēstīts, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) arī Latvijā publicējis rekomendācijas, lai iedzīvotāji sevi maksimāli pasargātu no saslimšanas ar jauno koronavīrusu.

Jau ziņots, ka no 28. februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas - Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, - ir jāzvana uz 113, bet analīžu veikšanai šīs personas netiks uzreiz vestas uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (RAKUS) vai Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS). Tā vietā pie personām ar vieglas elpceļu infekcijas pazīmēm vienas dienas laikā dosies ārstniecības persona, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei, bet pati persona paliks mājās. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informē pacientu un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņem 24 stundu laikā.

Ja izmeklējumu rezultāti uz COVID-19 būs negatīvi, personai tiks noteikts mājas režīms līdz pilnīgai slimības pazīmju izzušanai. Pēc telefoniskas saziņas ģimenes ārsts izsniegs darbnespējas lapu. Ja izmeklējumu rezultāti apstiprinās saslimšanu ar COVID-19, NMPD pacientu nogādās RAKUS vai BKUS.

Saslimšanas gadījumā SPKC uzsāks epidemioloģisko izmeklēšanu un apzinās iespējamās kontaktpersonas, kas varētu būt bijušas saskarsmē ar saslimušo.

NMPD brigādes, kas dosies paņemt analīžu materiālus laborotorai izmeklēšanai, strādās katru dienu no pulksten 8:00 līdz 22:00, un uz šo brigāžu darbu netiks attiecināti Ministru kabineta noteikumos noteiktie NMPD brigāžu ierašanās laiki uz izsaukumiem dzīvībai bīstamās situācijās. Analīžu materiālu piegāde laboratorijai notiks atkarībā no brigādei izstrādātā loģistikas maršruta un darba apjoma.

Veselības ministrija atgādina, ka ikvienam iedzīvotājam ir jāpievērš īpaša uzmanība higiēnas pasākumiem:

ja esi slims, paliec mājas;

  • bieži mazgā rokas ar ziepēm un ūdeni vai izmanto roku dezinfekcijas līdzekli uz alkohola bāzes;
  • ievēro distanci vismaz 2 metri no cilvēkiem ar akūtas elpceļu infekcijas simptomiem;
  • ja klepo vai šķaudi, izmanto vienreizlietojamo salveti. Pēc tam to izmet slēgtā tvertnē un nomazgā rokas;
  • izvairies aiztikt ar rokām acis, degunu un muti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas