Latvija bija sagatavojusies! NMPD mediķis par koronavīrusu Latvijā

Rita Lazda 3.marts 2020, 12:21
 
facebook.com/ NMPD
Pirmdienas vakarā Veselības ministrija un atbildīgās jomas speciālisti informēja, ka Latvijā pirmajai pacientei konstatēta saslimšana ar koronavīrusu "Covid-19". Kamēr cilvēki interesējas, vai pastāv draudi, ka vēl kāds inficēsies ar šo vīrusu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģiona darbinieks Rafaels Ciekurs pateicies mediķiem, kuri piekrituši strādāt specializētajā brigādē.
"Ar roku uz sirds var teikt LATVIJA bija pilnībā sagatavojusies pirmajam COVID-19 pacientam. Un tas tika izdarīts ļoti pragmatiski un profesionāli. Paldies manai komandai, kas nepadevās masu psihozei, un piekrita strādāt specializētajā brigādes," mikroblogošanas vietnē twitter pirmdienas vakarā norādīja Rafaels.

"NMPD savu posmu ir izpildījis. Tagad stafeti nodota tiek Austrumu slimnīcai, lai izdodas, visas rekomendācijas izpildīt un izārstēt pacienti. Jo šī slimība, ir jaunums visai pasaulei. Kur ir daudz jautājumu, bet netik daudz atbilžu. Kolēģi izturību Jums."

Arī NMPD vadītāja Liene Cipule pateikusies Rafaelam par ieguldījumu norādot, ka "viss ir iespējams, ja pieredzi sasien kopā ar degsmi! Tā ir milzīga vērtība jaunam vadītājam!"

Jau vēstīts, ka pirmā koronavīrusa paciente Latvijā iepriekš ar ģimeni atpūtusies Itālijā. Pēc tam no Milānas viņa devusies uz Minheni un tad ar reisu uz Rīgu. Šobrīd sasirgusī sieviete ievietota Latvijas Infektoloģijas centrā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas