VIDEO: Pierīgas mežos arvien biežāk pārsteidz nepatīkama aina

Baiba Puriņa 3.marts 2020, 18:49
 
Ekrānuzņēmums no video/4.studija
Arvien biežāk Pierīgas mežos bezpajumtnieki ierīko nometnes, kurās dzīvo visu gadu, piemēslojot apkārtni pie apmešanās vietas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījuma "4.studija".

Kā vēsta raidījums, šogad, pateicoties siltajai ziemai, bezpajumtniekiem savās mītnēs bijis ļoti ērti.

Kā raidījumam norāda SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis, ar šādām bezpajumtnieku mītnēm nācies saskarties visās Pierīgas mežu teritorijās. "Cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas tur apmetas un tas attiecas gan uz mežu pie Dreiliņiem, gan Šmerlī, gan Biķernieku mežā, gan mežā pie Juglas un atsevišķos gadījumos esam konstatējuši arī tādu apmešanos pat Mežaparkā."

Lielākā problēma šādās bezpajumtnieku izveidotās apmetnēs ir atkritumu veidošanās, ko rada matrači, pudeles un dažādi apģērba gabali. Tāpat bīstamību rada ugunskuri, kas veidoti tiem neparedzētās vietās. Par mežu sakopšanu atbild meža īpašnieks vai apsaimniekotājs.

SIA "Rīgas meži" vērsušies arī policijā un sods par meža piemēslošanu var sasniegt pat 700 eiro. Kā norādīts raidījumā, par nesakoptu teritoriiju var sodīt tās īpašnieku līdz pat 350 eiro apmērā.

Jāatzīmē, ka publiskās vietās mitināties ir aizliegts un par to draud sods, taču, kā norāda Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis, tas nav liels - līdz 15 eiro.

Kā norāda Vaikulis, šajā gadījumā apmetnes veido cilvēki, kuriem pienākas sociālā palīdzība, bet viņi no tās ir atteikušies. Sadovskis atzīmē, ka normatīvajos aktos nav norādīts, cik ilgi cilvēks drīkst dzīvot teltī, taču tad ir jāseko līdzi, lai netiktu piesārņota apkārtne.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas