Uz Latviju atbēgusi baltkrievu ģimene; lūdz palīdzību

tautaruna.lv 31.augusts 2021, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter publicēts lūgums palīdzēt kādai uz Latviju atbēgušai baltkreivu ģimenei, kurā aug divi bērni un drīzumā gaidāma trešā atvase.
Kā teikts ierakstā, ģimenei nepieciešami bērnu apģērbi un citas mantas.

"Pie mums ir atbēgusi režīma vajāta baltkrievu ģimene ar diviem bērniņiem, tūdaļ būs trešais. Gaidāmajam nekā nav, vajag ratiņus, drēbītes un visu citu, abiem pārējiem, puikiņam 92 cm un meitukam 122 -rudens un ziemas drēbes un apavus. Varbūt kādam bērni izauguši, var padalīties?" teikts ierakstā.

Tvīta autore paskaidro, ka viņi (ģimene) ir izvesti no Muceniekiem, jo tur šobrīd bēgļi no Baltkrievijas robežas iemitināti, dzīvo Dzintaros kādā policijas vai vasaras ēkā.

Jāpiebilst, ka komentāros cilvēku atsaucība bijusi liela, ne vien piedāvājis savu palīdzību.

Tikmēr, kā vēstīts, aktuāla problēma Latvijā un Lietuvā kļuvusi nelegālie imigranti, kas no Baltkrievijas mēģina iekļūt Baltijas valstīs. Piemēram, svētdien Valsts robežsardze novērsusi septiņu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 749 cilvēki.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas