Kādu sodu saņēmis Latvijas populārais donžuāns?

tautaruna.lv 31.augusts 2021, 18:50
 
Lauris Aizupietis/F64
Jau pirms četriem gadiem ar raidījuma "Bez Tabu" vairāki cilvēki brīdināja līdzcilvēkus par kādu krāpnieku vārdā Dairis

Dairis sevi dēvējis dažādos vārdos un privātmāju īpašniekiem piedāvājis veikt dažāda veida remontdarbus, paņēmis priekšapmaksu un darbu nav veicis. Izmānījis naudu no sievietēm, kuras uzrunājis iepazīšanās sludinājumos, solot mūžīgo mīlestību, bet pretī lūdzis pirmo iemaksu abu mīlas ligzdiņas iegādei. Citām sūrojies par dažādām likstām, kas viņu piemeklējušas, ka nomiruši tuvinieki utt., iežēlinājis un lūdzis aizdot naudu. Sievietes ticējušas un aizdevušas. Naudu viņām nav atdevis. Summas, ko parādā sievietēm, esot desmitiem tūkstoši eiro.

Kāda sieviete stāsta, paņēmusi bankā kredītu 15 tūkstošus eiro un aizdevusi šo naudu Dairim, lai, kā viņš solīja, iegādātos abiem kopīgu mājokli. Kredītu maksā joprojām, kas tagad jau esot 20 tūkstoši. Dzīvokļa nav, un pats naudas aizņēmējs vairs neesot rādījies, lai naudu atdotu. Apmānījis gan privātmāju īpašniekus, gan uzņēmumu vadītājus, solot veikt remontdarbus. Tiklīdz saņēmis priekšapmaksu, tā pazudis.

Arī Diāna ir netieši cietusi no apsūdzētā Daira. Viņš ieradies pie viņas mammas un piedāvājis veikt noteku remontdarbus. Iekasējis 445 eiro lielu priekšapmaksu un pazudis. Kopš tā laika Diāna joprojām turpina apkopot ziņas no arī no citiem cietušajiem un pārsteigta par summām, kuras jaunais vīrietis izvilinājis, apvārdojot cietušos. Apmānīti tika arī labi izglītoti cilvēki, pat profesori, ierēdņi utt.


Dažādos Valsts policijas iecirkņos saņemti desmitiem cietušo iesniegumu un uzsākti vairāk nekā trīsdesmit kriminālprocesu. Tie tika apvienoti, un kārtībsargi aizturējuši Dairi kā aizdomās turēto un piemērojuši divus mēnešus ilgu cietumsodu. Kad vīrietis ticis brīvībā, jau cita kriminālprocesa ietvaros, Valsts policijas darbinieki viņu atkal aizturēja un atzina par aizdomās turēto. Tiesa lēma, - Dairis no ieslodzījuma jāatbrīvo. Tiesas sprieduma par piemērojamo sodu apsūdzētajam nav joprojām. Tiesas sēdes tiekot atceltas viena pēc otras, jo Dairis atrod 101 iemeslu, kāpēc uz tiesu nevar ierasties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas