VIDEO: Rīgā suši piegādei mājās taisa busiņā ielas malā

tautaruna.lv 31.augusts 2021, 20:33
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Iedzīvotāji Rīgā atklāj, ka, pasūtot ēdienu piegādei uz mājām, būtu svarīgi zināt, kādos apstākļos tad top kārotais ēdiens, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Mikroblogošanas vietnē “Twitter” publicēta gana neparasta aina - attēlā redzams mikroautobuss ar puspavērtām durvīm. Stikli aizlīmēti, taču manāms, ka salonā kāds rosās pie galdam līdzīga objekta. Izrādās, te top suši piegādei uz mājām.

“Bez Tabu” dodas uz Slokas ielu Pārdaugavā, lai noskaidrotu, vai suši virtuve uz riteņiem ir legāla un te tiek ievērotas prasības, kas attiecas uz ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Sastaptā suši meistare latviešu valodu zina slikti. Un drīz vien no līdzās esošās alus bodes iznāk vīrietis un tver pēc telefona, lai sazinātos ar suši ceptuves šefu. Vidutājs nodod vēsti, ka viss esot kārtībā, arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nupat veicis pārbaudi.

"Par šo te adresi mēs tik tiešām uzzinājām no tvitera ieraksta un veicām pārbaudi. Busiņš ir aprīkots ar visām iekārtām, tātad - ēdiena gatavošana var notikt. Vienīgais, ka konstatējām higiēnas pārkāpumus, par ko tad arī uzņēmums saņems administratīvo sodu," skaidroja Raimonds Tukišs, Pārtikas un veterinārā dienesta Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs.

Pēc atkārtotas pārbaudes kļūdas jau tikušas novērstas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas