Vecāki ceļ trauksmi par kādu Latvijā nopērkamu bērnu rotaļlietu

tautaruna.lv 4.jūnijs 2022, 10:42
 
Ekrānšāviņš no video/youtube
Zilais mošķis ar plato smaidu un asajiem baltajiem zobiem liek daudzām māmiņām satraukties. Rotaļlieta, kas angliski tiek dēvēta par “Huggy Wuggy”, ir amerikāņu šausmu spēles “Popy playtime” tēls, kas skrien pakaļ bērniem un ar savām garajām rokām tos apskauj līdz pat elpas trūkumam un nobeidz ar spicajiem zobiem. Vecākiem rodas jautājums, vai šāda rotaļlieta bērniem ir piemērota, pētīja raidījums "Bez Tabu".
"Tās dažas reizes, kad bērni dabūja telefonu un paskatījās “Youtube”, ir paspējuši iepazīties ar nevēlamo saturu. Tādēļ viņiem sāka rādīties murgi. Un, ka tavu brīnumu, kad uzzināju, ka “Huggy Wuggy” mantu var iegādāties arī pie mums veikalā, esmu pārsteigta. Rotaļlieta, kas dzied par slepkavošanu. Vai tas ir normāli?" saka jaunā māmiņa.

Bērnu tiesību aizsardzības departamenta pārstāve Evija Rācene norāda, ka vecākiem pašiem ir jāuzņemas atbildība, ko bērns internetā skatās un ar kādām rotaļlietām spēlējas. Vecākiem nav obligāti jāpērk viss, kas atrodas veikalā.

Zilo briesmoni atrādām arī speciālistam. Psiholoģe Inga Dreimane vērtē, ka konkrētā manta nav nekas slikts, šādā veidā attīsta bērna fantāziju. Taču viņa iesaka vecākiem sarunāties ar savām atvasēm, lai noskaidrotu, kāpēc bērns vēlas šādu savā īpašumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Tas"skaistulis"nav tikai zils,bet arī dažādās citās krāsās un vēl maksā diezgan padārgi eur 9.99

4.jūnijs 2022, 21:47 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas