Traģēdija Liepupē: nodeg 200 gadus veca ēka; iet bojā tās īpašniece

tautaruna.lv 4.jūnijs 2022, 17:43
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Traģisks ugunsgrēks noticis Liepupes pagastā, kur senā ēkā izcēlās ugunsgrēks un pēc glābšanas darbiem krāsmatās tika atrastas mājas īpašnieces mirstīgās atliekas, vēsta “Degpunktā”.

Liesmas, kas pēc astoņiem vakarā apņēma 73 gadus vecās sievietes māju, sākotnēji neviens nepamanīja. Acīmredzot, namā nebija uzstādīts dūmu detektors, kas ēkas saimnieci pašu brīdinātu par notiekošo. Kad kāds garāmbraucējs izsauca glābējus, arī tuvumā dzīvojošie saprata, kas notiek un mēģināja no sētas izstumt kundzes automašīnu. Ieiet degošajā ēkā, lai to pārmeklētu, kaimiņiem vairs nebija iespēju.

“Vispār nenormālā ātrumā tā ēka liesmoja, vēl malka bija sakrauta. Atbrauca ugunsdzēsēji, bet neko glābt vairs nebija iespējams, kā vienīgi nodzēst ugunsgrēku,” stāsta kaimiņiene.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Limbažu daļas komandieris Arnis Banders stāsta, ka degusi vienstāva ēka 84 kvadrātmetru platībā, kurai bija lubiņu jumts. Glābēju ierašanās brīdī jumts jau bija iebrucis. Saņemta informācija no kaimiņiem, ka, iespējams, namā palikusi mājas iemītniece, bet diemžēl glābējiem mājā nebija iespējams tikt, jo tās jumts bruka. Tāpēc glābēji varēja tikai turpināt veikt dzēšanas darbus, kuru laikā atrada bojāgājušo nama iemītnieci.

Kaimiņiene stāsta, ka tā bijusi 150-200 gadus veca klēts, kura pārdzīvojusi karus pagātnē, bet nu nodegusi ugunsgrēkā. Ēka bijusi ļoti senatnīga, skaista, tāda, kādas var redzēt Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas