Apvienotajā Karalistē sieviešu vidū izplatās atkarība, kas vairāk bija novērota vīriešiem

tautaruna.lv 4.jūnijs 2022, 19:00
 
Freepik
Pēdējo piecu gadu laikā to sieviešu skaits Apvienotaja Karalistē, kuras meklē palīdzību saistībā ar azartspēļu problēmām, ir dubultojies, ziņo portāls "The Independent".

Apvienotajā Karalistē atrodas viens no lielākajiem azartspēļu tirgiem pasaulē, kas 2020. gadā guva peļņu 14,2 miljardu sterliņu mārciņu apmērā. Vēsturiski azartspēles ir klasificētas kā problēma, kas galvenokārt skar vīriešus, taču "GambleAware" šī gada janvāra pētījums atklāja, ka no azartspēlēm ārstēto sieviešu skaits piecu gadu laikā ir dubultojies.

Pēc ekspertu domām, aizmiršanās azartspēlēs ir daudzu sieviešu problēma. Liza Kārtere MBE, Apvienotās Karalistes vadošā terapeite sieviešu azartspēļu atkarības jomā, saka, ka azartspēles rada iespaidu, ka var aizbēgt no ikdienas dzīves stresa.

“Sievietēm azartspēles nozīmē zaudēt sevi pieredzē, kurā viņas galu galā neko nedomā un nejūt. Pilnīga koncentrēšanās uz azartspēlēm novērš uzmanību no saspringtām domām un jūtām. Tā ir bēgšana no milzīgiem pienākumiem un raizēm, " saka eksperte.

Tas ir pazīstams stāsts Treisijai (58) no Bērkšīras. "Manas azartspēles nekad nebija saistītas ar naudu," viņa saka. "Tas aizpildīja tukšumu. Kad es spēlēju azartspēles, es ne par ko neuztraucos… azartspēles mani izņēma no manas realitātes.

"Aizdevumi algas dienā, kredītkartes — mans parāds bija milzīgs," saka atkarīgā sieviete. “Es pārvācos no mājas uz māju un dzīvoju pie draugiem, jo ​​nevarēju nekur iekārtoties ar savu slikto kredītvēsturi. Tas ir ilgtermiņa azartspēļu kaitējums, ar kuru es joprojām strādāju — paies ilgs laiks, līdz es varēšu tikt pie normālas dzīvesvietas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas