Rīdzinieki sūdzas - notiekošais Pļavniekos viņus tracina

tautaruna.lv 4.jūnijs 2022, 12:23
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Rīdzinieks Roberts vairākus gadus cīnās ar neapzinīgiem motorolleru vadītājiem, kuri nomas braucamo novieto ceļa malā. Vīrieti neapmierina, ka braucamrīki Rīgā, Ulbrokas un Salnas ielas krustojumā, paslēpti starp stabiņiem, traucējot šoferiem laikus pamanīt gājējus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Jau kārtējo gadu Rīgā, Ulbrokas un Salnas ielas krustojumā pie gājēju pārejas, tiek novietoti vairāki nomas motorolleri. Tie parasti ir nomesti haotiski un tuvāk kā desmit metrus pirms gājēju pārejas. Ērti tiek noslēpti aiz drošības stabiņiem, bet tie tik un tā atrodas uz braucamās daļas, nevis trotuāra. Stabiņš neatceļ ceļa uzbūvi un neveido mākslīgu trotuāru, tas ir drošības mehānisms gājējiem," saka Roberts.

Lai gan nomas motorollerus var izmantot tikai ar īpašu aplikāciju, pievienojot atbilstošas kategorijas vadītāja apliecību, tāpat vairums vadītāju nezina, kā pareizi šo transportlīdzekli novietot. Aplikācijā gan ir pievienota instrukcija, kur var to novietot.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis norāda, ka nevar nomas motorolleru atstāt starp stabiņiem, kā Roberta fiksētajā gadījumā. Šobrīd pilsētā nav šim transportlīdzeklim izveidota īpaša novietne, tādēļ ieteicams to novietot tāpat kā motociklu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas