Atklāts interesants fakts, kā šokolāde ietekmē sievietes pusmūžā

tautaruna.lv 6.janvāris, 4:00
 
unsplash.com
Pētnieks, profesors Masakazu Terauči no Tokijas kopā ar savu komandu veicis interesantu pētījumu, kurā noskaidrojās, ka šokolāde var atstāt pozitīvu iespaidu uz sievietēm pusmūžā, vēsta "The Sun".

Pētnieki atklāja, ka šokolāde var pozitīvi ietekmēt sieviešu mentālo veselību.

Katru dienu ēdot šokolādi, astoņas nedēļas pēc kārtas, sievietēm pusmūžā var samazināties depresijas un trauksmes sajūta, kā arī uzlaboties garastāvoklis. Sievietes kļūst laimīgākas.

Pētījumā piedalījās 60 sievietes vecumā no 40 līdz 60 gadiem. Daļa sievietes ik dienu ēda šokolādi vai dzēra šokolādes dzērienus, tikmēr otra daļa sieviešu, pašām nezinot, ēda produktus, kas nesatur kakao. Pēc diviem mēnešiem, analizējot pētījuma datus, noskaidrojās, ka tās sievietes, kuras ikdienā ēda šokolādi, bija daudz laimīgākas un apmierinātākas, kā arī enerģiskākas.

Pētnieki uzskata, ka kakao pupiņās esošie antioksidanti (flavanoli) var novērst šūnu bojājumus, kas var izraisīt hormonu svārstības. Vērtīgie flavanoli vislielākajā koncentrācijā sastopami tieši tumšajās šokolādēs.

“Mūsu rezultāti liecina, ka sievietēm pusmūžā kakao ekstrakts mazina depresiju, nogurumu un trauksmi, un uzlabo garastāvokli," saka pētnieks Terauči.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas