"Nav ceļa, nav autobusa. Vienkārši nebrauksim vairs," autobusa šoferi nokaitināti par netīrītajiem ceļiem

Portāls nra.lv 6.janvāris, 8:45
 
Pixaby
Noslēdzoties skolēnu brīvlaikam, bažīgi Alūksnes pusē kļuvuši nevis skolēni, bet autobusu šoferi. Vēl piektdienas rītā vienu no maršrutiem nav izdevies izbraukt – autobuss netika kalnā, pār kuru vedošais ceļš nebija iztīrīts. Pārvadātāji draud – ja drošība uz ceļiem neuzlabosies, viņi pakalpojumus pārtrauks sniegt, raksta lsm.lv

Alūksnes novads ziemas sākumā vērsās pie atbildīgajām iestādēm un ministrijām ar lūgumu biežāk tīrīt valsts ceļus, pa kuriem pēc rudenī veiktās skolu tīkla reformas intensīvāk pārvietojas skolēni.

Autobusu vadītāji joko, bet patiesībā ir noguruši un nokaitināti. "Gulbenes autobuss" šeit pārvadā ne tikai maksājošos pasažierus, bet arī skolēnus. Alūksnē novadā šoruden slēgtas vairākas lauku skolas.

"Reformas ir notikušas, bet reformām līdzi nenāk ceļu uzturētājs. Valdība to nav atrisinājusi. Otrs variants ir, kā mēs ar šoferiem smējāmies, no 8. janvāra mums sāks darboties sauklis - nav ceļa, nav autobusa. Vienkārši nebrauksim vairs," sacīja autobusa vadītājs Raimonds.

Uzņēmums "Gulbenes autobuss" ziemas sākuma vērsās pašvaldībā ar brīdinājumu - ja pārvietošanās drošība pa valsts nozīmes ceļiem neuzlabosies, viņi pakalpojumus pārtrauks sniegt.

Alūksnes novads vērsās Satiksmes, Izglītības un zinātnes ministrijās, uzskaitot 11 valsts nozīmes ceļus. Tiem piešķirta zemākā uzturēšanas klases, proti, tos tīra vēlāk, ne pašā rīta agrumā, kad ceļu uz skolu uzsāk skolēni. Atbildes, kā problēmu novērst, joprojām nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas