Skaisti un izdevīgi! Kuras valstis Eiropā ir vērts apmeklēt 2024. gadā? Iesaka ceļojumu eksperti

Portāls nra.lv 6.janvāris, 8:22
 
Scanpix
Tūristi arvien meklē iespējas ceļot izdevīgi - it īpaši apstākļos, kad cenas turpina pieaugt visam un visur. Britu ceļojumu eksperts un žurnālists Saimons Kalders nosaucis četras Eiropas valstis, uz kurām 2024. gadā iesaka doties atvaļinājumā - tās ir gan skaistas, gan ekonomiskas, raksta izdevums Express.

Ceļojumu guru savā topā iekļāvis Portugāli, Bulgāriju, Melnkalni un Albāniju.

"Rietumeiropā tā būtu Portugāle, bet Austrumeiropā tā būtu Bulgārija - ļoti populārs brīvdienu galamērķis," sacīja Kalders. Viņš piebilda, ka arī Albānija būtu lielisks variants - lai gan tā nav “tik izsmalcināta kā Korfu”, tā ir lielisks vasaras galamērķis - “skaista un draudzīga valsts”.

Portugāle

Tā ir lieliska valsts ar bagātu vēsturi, dinamiskām pilsētām un skaistu piekrasti. Kalders īpaši iesaka apmeklēt Lisabonu.

"Man patīk Lisabona, tā ir viena no skaistākajām galvaspilsētām Eiropā. Līdz šim neesmu ceļojis uz dienvidiem, uz Setubalas pussalu - tā ir daudz mazāk zināma, bet pārsteigumu pilna,” atzīmēja eksperts.

Bulgārija

Šī ir patiesi skaista valsts ar Melnās jūras smilšainajām pludmalēm, kuras noteikti ir jāredz, kā arī Plovdivu un Sofiju, divas no satriecošākajām pilsētām, ko apmeklēt.

"Mēs jau gadiem visiem esam stāstījuši, ka Bulgārija ir lielisks brīvdienu galamērķis, laika apstākļi ir lieliski, pludmales ir lieliskas, viesnīcas ir lieliskas un, protams, cenas ir zemas,” argumentēja Kalders.

Melnkalne

Saskaņā ar neseno brīvdienu ekspertu “Jersey Island Holidays” pētījumu, Melnkalne ir viena no visvairāk "nenovērtētajām valstīm" Eiropā un viens no lētākajiem brīvdienu galamērķiem.

Populārākais vasaras brīvdienu galamērķis valstī ir Kotoras līcis, kas saukts par "Vidusjūras pērli" ar saviem skaistajiem zvejnieku ciematiem un elpu aizraujošajiem skatiem. Kotoras vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un daudzi apmeklētāji to raksturojuši kā "skaistu un ļoti mierīgu" apmešanās vietu.

Albānija

Tūrisma eksperti “Wanderlust” skaidro, ka Albānija ir "slepens Vidusjūras reģions", kur "pludmales lielākoties paliek bez kūrortiem". Dažas no interesantākajām apskates vietām ir Tirāna, Berata un Albānijas Rivjēra.

"Albānija ir skaista un ļoti draudzīga. Tā nav tik izsmalcināta kā Korfu, taču domāju, ka 2024. gadā tas būs īsts atklājums, ja vēlaties lētākas brīvdienas," sacīja Kalders.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas