Medicīnas speciālisti: Sāpes sprandā var būt priekšvēstnesis nopietnai veselības problēmai

tautaruna.lv 31.decembris 2022, 19:00
 
pexels.com
Vai esat kādreiz piedzīvojis mokošas kakla/sprandas sāpēs, kas liek staigāt ar pieliektu galvu uz vienu pusi? Izrādās, ka šādas sāpes var būt priekšvēstensis nopietnai veselības problēmai, ziņo "The Sun".

Vairumā gadījumu sāpes sprandā izraisa nepareiza stāja, saspiests nervs vai nepareiza gulēšanas poza, norāda veselības eksperti.

Tomēr atsevišķos gadījumos šādas sāpes var liecināt par kaut ko daudz nopietnāku.

Eksperti norāda, ka reizēm šādas sāpes var būt priekšvēstnesis sirdslēkmei.

Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta aptaujā iezīmējās satraucoši dati. Vien 30% aptaujāto bija informēti par to, ka viens no sirdslēkmes priekšvēstnešiem ir sāpes sprandā.

Eksperti norāda, lai izvairītos no sirdslēkmes ir svarīgi zināt tās pirmos simptomus. Visizplatītākās ir sāpes krūtīs jeb spiediena, smaguma izjušana krūšu rajonā. Lai gan sāpes krūtīs bieži ir smagas, daži cilvēki var izjust tikai nelielas sāpes, kas līdzīgas gremošanas traucējumiem.

Par tuvojošos sirdslēkmi var liecināt arī sāpes citās ķemeņa daļās, kas sākas no krūtīm un sniedzas līdz rokām (visbiežāk kresajai rokai), žoklim, mugurai un vēderam. Kā arī par sirdslēkmi var liecināt galvas reiboņi, nepamatota svīšana, elpas trūkums, slikta dūša, trauksmes sajūta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas