Krievija apgalvo, ka ukraiņi pret viņiem izmantojuši kodolieroci. Kas bija noticis patiesībā?

tautaruna.lv 31.decembris 2022, 3:30
 
Ekrānuzņēmums
Krievija paziņoja, ka viņu karavīri gājuši bojā mistiskā "incidentā" okupētajā Kinburnas kāpā Mikolajavas apgabalā, raksta portāls lrytas.lt.

"Virs pozīcijām parādījās milzīgs drons un nometa bumbu, pēc kā izcēlās uguns un putekļu sēne, gluži kā atombumba ," sociālajos tīklos raksta uzbrukumā izdzīvojušie krievi.

Ukrainas Mikolajavas apgabala gubernators Vitālijs Kims apstiprināja Ukrainas militārpersonu darbību pie okupētās Kinburnas kāpas, taču norādīja, ka krievi vienkāršo 9 kg smagu termobarisko ierīci nodēvējuši par "kodolieroci".

"Okupantu apgalvojumi, ka Ukrainas bruņotie spēki, iespējams, ar taktisko kodolieroci uzbrukuši ienaidnieka pozīcijām Kinburnas kāpā, ir patiesi smieklīgi. Tas ir parasts 9 kilogramus smags termobārais šāviņš... Tie ir mūsu brīvprātīgo sasniegumi, kuri ir veikuši dažus uzlabojumus,” sacīja gubernators. Šķiet, ka ukraiņu inženieri ir pielāgojuši VACA tipa kravas dronu ierocim, ko dažreiz sauc par "vakuuma bumbu ".

Termobāriskā bumba sastāv no degvielas tvertnes ar diviem atsevišķiem sprādzienbīstamiem lādiņiem. Kad mērķī tiek trāpīts, pirmais sprādzienbīstamais lādiņš atver konteineru un izkliedē degvielas maisījumu plaši kā mākonis. Otrā sprāgstviela aizdedzina izkliedēto mākoni. Tam nav nekāda sakara ar kodolreakcijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:17

Jaunākās diskusijas