FOTO: Lūk, cūciska attieksme no kāda, kas mežā meklējis savu Ziemassvētku eglīti

tautaruna.lv 31.decembris 2022, 1:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Ik gadu decembrī AS "Latvijas valsts meži" (LVM) lemj, vai ļaut ikvienai Latvijas ģimenei nocirst vienu Ziemassvētku eglīti valsts mežā. Ja uzņēmums konstatē, ka minētajā laika posmā iedzīvotāju neapzinīgās rīcības dēļ mežam tiek nodarīti lieli zaudējumi, šāda prakse tiek pārtraukta.

Eglīti svētkiem var doties meklēt tikai AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos Latvijas teritorijā, kas dabā apzīmēti ar LVM īpašuma zīmēm - uz dzeltena fona attēlots LVM logotips. Uz LVM robežas ceļa vai kvartālstigas malā un kvartālstigu krustpunktos izvietotās zīmes vēsta, ka tā ir valsts mežu teritorija. LVM apsaimniekoto mežu izvietojumu precīzi var aplūkot arī lietotnē LVM GEO Mobile. Fona karšu sadaļā pieslēdzot “LVM meža karte”, ar apzīmējumu “LVM” ir attēlotas valsts mežu teritorijas.

TAČU ir cilvēki, kas ar savu cūcisko attieksmi vēlas panākt to, lai uzņēmums strikti pa saviem mežiem staigāt, eglītes meklējumos, aizliegtu uz visiem laikiem ikvienam. Lieki piebilst, ka sabiedrība par šādu nekrietnu rīcību ir ļoti sarūgtināta, pat nikna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas