Atklāj, kādi produkti jāēd, lai mazinātu trauksmi

tautaruna.lv 22.aprīlis 2022, 20:30
 
pexels.com
Mūsdienās saspringtajā ikdienas ritmā daudzi cilvēki mēdz saskarties ar trauksmi. Tā var izpausties, kā pārmērīgs un pastāvīgs satraukums, bailes.

Pastāv vairāki trauksmes veidi, viens no tiem ir sociālā trauksme. Šis trauksmes veids izpaužas brīžos, kad cilvēks atrodas sabiedrībā.

Sociālā trauksme ir saistīta ar nervozitāti, bailēm, pašapziņas trūkumu, ja atrodies cilvēkos.

Portāls "Eat This, Not That" apkopojis ekspertu ieteikumus un izceļ vienu pārtikas produktu grupu, kura var palīdzēt cīņā ar šīm bailem jeb sociālo trauksmi.

"Psychiatric Research Journal" ir veicis pētījumu, kurā atklājās, ka sociālo trauksmi var palīdzēt mazināt raudzēta jeb fermentēta pārtika.

Fermentēti pārtikas produkti ir ne tikai garšīgi un palīdz cīnīties ar sociālo trauksmi, bet arī pozitīvi ietekmē ādas veselību, sabalansē cukura līmeni asinīs un spēj uzlabot garastāvokli.

Pētījumā atklājas, ja ikdienā veicat dažādus vingrinājumus, lai mazinātu trauksmi, ieturat veselīgas maltītes, tajās iekļaujot fermentētus produktu, ir iespējams mazināt sociālās trauksmes pirmos simptomus.

Eksperti iesaka uzturā iekļaut tādu produktus, kā, piemēram, jogurtus, kefīru, marinētus gurķus, skābētus kāpostus, kombuču, kimči un saldskābmaizi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas