Latvietis vēlas palīdzēt ukraiņiem, bet viņu "atšuj"

tautaruna.lv 22.aprīlis 2022, 7:30
 
F64
Uzņēmējs Kaspars no Ādažiem ar savu ģimeni vēlējās sniegt nesavtīgu palīdzību Ukrainas bēgļiem, tomēr par izmitināšanu atbildīgās institūcijas saņemto ziņojumu ignorē, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Mēs ģimenē pieņēmām lēmumu, ka varētu uzņemt ģimeni ar vienu vai diviem bērniem. Caur saiti palidziukrainai.lv aizpildīju anketu, bet atbildes nekādas," atklāja Kaspars.

Vīrietis, labu gribēdams, plinti krūmos nemet un atkārtoti sazinās ar vietnē palīdziukrainai.lv norādīto tālruni, gan ar Ādažu pašvaldību, tomēr bez rezultātiem!

"Jāsaka, kā ir, diezgan rupjā veidā atšuva, sakot, ja neatbild, rakstiet vēlreiz. Uzrakstīju, bet paiet nedēļa un nekā. Man teica, ja Jums neatbild, Jūsu palīdzība nav vajadzīga. Man pazīstamiem uzņēmējiem arī būtu iespēja izmitināt ukraiņus, bet, ja man neveicas, šaubos, vai viņiem arī kāds piezvanīs."

"Saprotam iedzīvotāju vēlmi iesaistīties Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstīšanā un aicinām būt pacietīgiem, jo palīdzība būs nepieciešama ilgā laika periodā. Šobrīd primāri tiek izmantotas pašvaldību iespējas izmitināt Ukrainas civiliedzīvotājus. Ja iedzīvotājs ir reģistrējis atbalsta piedāvājumu vietnē www.palidziukrainai.lv, tad tā ir iespēja, ar kuru var rēķināties," skaidroja VUGD.

Bet Linda Jēkabsone, kustības “Gribu palīdzēt bēgļiem” pārstāve, saka: "Ir ļoti daudz cilvēku, kuri izrādi interesi. Mēs paši esam veikuši apzvanīšanu Rīgā. Ir tādi cilvēki, kuri it kā ir gatavi, bet tad, kad zvana, ir jau pārdomājuši visu, tieši tāpēc ir grūtāk visu saorganizēt, tas ir ļoti laikietilpīgs process."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas