Latvijā pamestā fermā zem gruvešiem atrod jauna vīrieša līķi

tautaruna.lv 22.aprīlis 2022, 14:30
 
Ekrānuzņēmums/Degpunktā
Jauns vīrietis zaudējis dzīvību pamestā fermā Līvbērzes pagastā – viņam virsū uzkritis angāra jumts un viņa mirstīgās atliekas no gruvešiem izcēluši glābēji, vēsta “Degpunktā”.

Negadījums notika 20. aprīļa vakarā pamestā fermas kompleksā “Liepas” netālu no Vārpas. Tie ciema iedzīvotāji, kas ap pulksten 22.00 redzēja ugunsdzēsēju auto aizbraucam uz sen jau kā neapsaimnieko īpašumu, nodomāja - atkal kāds paspēlējies ar sērkociņiem vai neapdomīgi izmetis izsmēķi. Īpašumā ugunsgrēki notikuši vairākkārt, bet viens no lielākajiem bijis pirms diviem gadiem. Toreiz dega ēka un siena ruļļi 2400 kvadrātmetru platībā.

Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka toreiz sveši bērni esot turp atbraukuši un aizdedzinājuši siena rulli. Liesmas, vēja vadītas, tika iepūstas šķūnī, kur atradās siens, un viss sāka degt.

Sieviete pieļauj, ka 29 gadus vecais bojāgājušais nav vietējais, citādi noteikti ciemā šorīt klīstu runas par notikušo nelaimi. Tas, kādēļ vīrietis atradās ēkās, pagaidām nav skaidrs. Nav arī zināms, kas izsauca glābējus.

Kopā ar mirušo neviens kopā neesot bijis, stāsta likumsargi. Viena no izskanējušajām versijām, ka jumts iebrucis ēkā veikto nelikumīgo darbību dēļ, kas izraisījušas sprādzienu. Iespējams, tieši radītais troksnis pievērsis kāda apkārtējā uzmanību. Tuvākās mājas gan ir visai patālu. Pie viena no namiem, pa kura logiem redzams komplekss Liepas, piestāja arī “Degpunktā”.

Vietējais iedzīvotājs zina pastāstīt: “Te ir noslēgta vieta, te cilvēki visu laiku vizinās. Tur iebraukt un izbraukt no turienes var tā, ka neviens to neuzzinās. Tur visu laiku kaut kādas mašīnas stāv. Cilvēki staigā pa laukiem, kaut ko kašņā, kaut ko meklē. Tur dažādi cilvēki apgrozās. Tur varbūt dzīvoja kaut kādi cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas. Pagājušajā gadā es redzēju tur staigājam cilvēku. Viņš nestrādāja fermā, viņš tur dzīvoja. “Bomžu” taču tur ir daudz.”

Likumsargi Jelgavā par notikušo uzsākuši kriminālprocesu.

Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa stāsta, ka policijā tiek skaidroti visi notikušā apstākļi, notiek izmeklēšana, jāsaprot, kā nelaime notika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Varbūt vēlējās "pamesto" fermu izpētīt?

Daudzi tādi jaunēkļi,kuri dēku alkst :)

25.aprīlis 2022, 7:29 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas