Ādas kopšana ziemā: kā novērst sausu sejas ādu?

Publicitātes materiāls 28.janvāris 2022, 15:31
 
Publicitātes foto
Vai esat pamanījuši, kā jūsu āda reaģē uz gadalaiku maiņu? Ziemas aukstums, sausais gaiss telpās, zemais gaisa mitrums ārā un spēcīgais vējš var negatīvi ietekmēt sejas ādu. Tā rezultātā āda var kļūt sausāka, plēkšņaināka un mazāk starojoša. Par laimi, sausu ādu ziemā var novērst. Jums vienkārši ir nedaudz jāpamaina sava ādas kopšanas rutīna un ikdienas paradumi, kā arī jāizvēlas pareizie produkti. Šajā rakstā jūs atradīsiet 6 padomus, kas palīdzēs saglabāt jūsu ādu veselīgu un starojošu visu ziemu.

1. Pielāgojiet savu ādas kopšanas rutīnu

Katram gadalaikam nepieciešama atšķirīga sejas ādas kopšanas rutīna. Tomēr tas nebūt nenozīmē to, ka visi vasarā lietotie produkti ir jānoliek malā un radikāli jāmaina sava sejas kopšana. Ziemas laikā ir ļoti svarīgi samazināt ādas kairinājumu un censties saglabāt dabisko mitruma barjeru. Tas nozīmē, ka jāizvairās no līdzekļiem, kas var saturēt dehidratējošas vai kairinošas sastāvdaļas, piemēram, spirtu vai aromatizētājus. Aukstajā sezonā izvēlieties pēc iespējas maigākus sejas tīrīšanas līdzekļus un centieties mazgāt ādu ne biežāk kā divas reizes dienā - no rīta un vakarā. Uzreiz pēc mazgāšanas parūpējieties par ādas dabiskā pH līmeņa regulēšanu. To var viegli izdarīt, izmantojot jūsu ādas tipam piemērotu toniku vai losjonu.

Publicitātes foto

Nākamais svarīgais solis sejas ādas kopšanas rutīnā ziemā ir mitrināšana. Viens no veidiem, kā veikt pareizu ādas mitrināšanu, ir sejas krēmi, kas ļaus jums līdzsvarot un uzturēt vēlamo ādas stāvokli. Īpaši svarīgi ir izvēlēties tieši jūsu ādai piemērotus produktus. Aukstajā sezonā ādai trūkst mitruma, jo ziemas gaisa un apsildāmo telpu dēļ āda zaudē daļu mitruma. Mitrinoši sejas krēmi ar hialuronskābi vai alvejas ekstraktu var palīdzēt atjaunot ādas mitrumu. No rīta izmantojiet vieglu dienas krēmu. Labam mitrinošam sejas krēmam ir labi jāiesūcas ādā pirms došanās ārā. Savukārt vakarā varat uzklāt treknākus sejas krēmus, kas baros un mitrinās jūsu ādu gulēšanas laikā.

Ja pamanāt, ka ziemas laikā lietotie sejas ādas kopšanas līdzekļi kairina un sausina jūsu ādu, pārskatiet to sastāvdaļas. Mēģiniet samazināt vai pilnībā izslēgt no savas sejas kopšanas produktus, kas satur AHA skābes un retinoīdus. Lai gan šīs vielas ir noderīgas ādai, ziemā tās var sausināt ādu. Kad āda ir pilnībā atveseļojusies, varat pakāpeniski pievienot iecienītākos produktus savam ikdienas režīmam un uzraudzīt situāciju. Svarīgākais ir izprast savas ādas reakciju uz dažādām vidēm un produktiem, tad nebūs grūti veikt nelielas izmaiņas savā sejas kopšanas rutīnā un pielāgoties attiecīgajam gadalaikam.

2. Aizsargājiet ādu no saules

Sejas krēmi ar SPF aizsardzību ir nepieciešami visu gadu. Nav svarīgi, vai saule spīd spoži vai slēpjas aiz mākoņiem, kaitīgie UV stari vienmēr negatīvi ietekmē ādu. Lai novērstu pigmentācijas izmaiņas, agrīnas novecošanās pazīmes un meklētu efektīvu ārstēšanu dažādām ādas slimībām (akne, rozācija), parūpējieties par kvalitatīvu sejas krēmu ar SPF aizsardzību un iekļaujiet to savā sejas ādas kopšanas rutīnā no rīta.

3. Lietojiet pareizas temperatūras ūdeni

Aukstajā sezonā karsta duša vai vanna bieži vien šķiet vilinoša. Tomēr jums vajadzētu izvēlēties vēsāku ūdeni, lai novērstu sejas un ķermeņa ādas sausumu. Ieteicamā ūdens temperatūra ir aptuveni 37 °C. Šāds ūdens ir piemērots gan dušai, gan sejas mazgāšanai. Karstāks ūdens var kaitēt ādai, jo tas noārda ādas dabiskās eļļas, kas ir atbildīgas par mitruma aizturēšanu ādā. Arī mēģinot nosusināt attīrītu ādu, neberzējiet to ar rupju dvieli. Lai nosusinātu seju, labāk izvēlieties vienreizlietojamās salvetes vai mīkstu dvieli. To bieži jāmaina, lai nākamajā mazgāšanas reizē novērstu netīrumu un baktēriju uzkrāšanos un atkārtotu iekļūšanu ādā.

4. Atbildīgi izvēlieties ādas skrubjus

Ādas eksfoliācija ir nepieciešama ikvienam. Šī procedūra noņem atmirušās šūnas no ādas un palīdz saglabāt ādu gludu un dzīvīgu. Turklāt tīra āda labāk uzsūc noderīgās vielas no serumiem un krēmiem. Tomēr ādas pīlinga veikšana var būt ne tikai lietderīga, bet arī atsevišķos gadījumos pat kaitīga. Ja to darāt pārāk bieži vai ar nepareiziem līdzekļiem, jūs varat sabojāt ādas dabisko aizsargbarjeru. Sausai un zvīņainai ādai jāizvēlas maigi krēmveida sejas skrubji. Aukstuma bojātu ādu nevajadzētu tīrīt ar skrubjiem, kuru sastāvā ir raupji graudiņi, jo tie var vēl vairāk sabojāt ādas virsmu un nodarīt tai kaitējumu. Ja sejas āda ir sasprēgājusi, apsārtusi vai iekaisusi, labāk kādu laiku atteikties no skrubja izmantošanas, līdz āda pilnībā sadzīst. Normālos apstākļos skrubi varat izmantot vienu reizi nedēļā vai reizi mēnesī, atkarībā no jūsu vajadzībām.

5. Rūpējieties par ādas mitrināšanu no iekšpuses

Par ādu ir jārūpējas ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses. To var izdarīt, dzerot pietiekami daudz ūdens. Diemžēl ziemā cilvēki mēdz dzert mazāk ūdens, jo jūtas mazāk izslāpuši. Tomēr visu gadu ir jāsaglabā vienāds ūdens patēriņš. Ja jums ir grūti izdzert pietiekami daudz ūdens, atcerieties, ka to varat iegūt, arī ēdot sulīgus augļus, dārzeņus vai zupas. Šādā veidā organisms uzņems ne tikai ūdeni, bet arī uzturvielas, kas ir labvēlīgas ādas veselībai. Taču atcerieties - lai gan arī kafija ir dzēriens, to nevajadzētu ieskaitīt uzņemtā šķidruma daudzumā. Gluži pretēji, šis dzēriens darbojas kā diurētisks līdzeklis.

6. Neaizmirstiet saulesbrilles

Kā saulesbrilles ir saistītas ar sejas ādas kopšanu? Tās ir īpaši noderīgas saulainās un sniegotās ziemas dienās. Saule un tās atspīdums no sniega var bojāt jutīgo acu un plakstiņu ādu, izraisot ātrāku grumbu veidošanos, acu apsārtumu un citas problēmas. Tāpēc, pat dodoties ārā ziemā, pārliecinieties, ka jums ir līdzi kvalitatīvas saulesbrilles ar UV aizsardzību. Vēl labāk, ja tās pēc izmēra ir pietiekami lielas.

Tātad ziemā ir īpaši jārūpējas par sejas ādu. Aukstajā sezonā parastās ādas problēmas var papildināt dehidratācija, ādas lobīšanās un apsaldējumi. Svarīgi atcerēties, ka ziemā gan ārā, gan iekštelpās cirkulē sausāks gaiss, tāpēc pienācīgi jāparūpējas par ādas mitrināšanu. Sejas krēmu, mitrinošu masku lietošana un ūdens dzeršana palīdz ādai atgūt un saglabāt mitrumu. Par bojātu ādu ir jārūpējas vēl vairāk: atveseļošanās laikā atsakieties no visa, kas varētu to kairināt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas