Ārste atklāj, cik smagi ar omikronu slimo Latvijas iedzīvotāji

tautaruna.lv 28.janvāris 2022, 14:30
 
Kāda Latvijas ģimenes ārste mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar ierakstiem par savu ikdienu. Viņa atklāj, ka dienas laikā konsultēti aptuveni 160 pacienti, lielākoties ar Covid-19.
Kā raksta ģimenes ārste, vīrusa simptomi pacientiem ir dažādi - gan vieglāki, gan pavisam nopietni.

"Šodien praksē konsultēti 161 pacients, gan klātienē, gan attālināti. Visbiežāk ar izplatīto vīrusu. Simptomi no pavisam viegliem - kakla sāpes, iesnas, līdz nopietnākiem - augsta temperatūra, kas grūti krīt, stipras galvassāpes, liels vājums."

Tāpat viņa atklāj arī ārstu darba aizkulises, rakstot, ka "kirtušie" ir arī mediķu vidū un kopumā ārsti ir ļoti noguruši..

"Katram jāpalīdz orientēties izolācijas un karantīnas mainīgajos džungļos, īpaši, ja kontakts ar slimo turpinās. Arī darbinieku vidū "kritušie" Teikt, ka esam noguruši nozīmē, nepateikt neko! Vakarā meitai pārteicos, ka vēlos saldējumu ar "omikron" uzlējumu."

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji vēl mediķiem spēku un izturību.

Tikmēr nesen vēstījām, ka vakcinācijas procesa koordinators, epidemiologs Ņikita Trojanskis kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" modelēja iespējamās prognozes par saslimšanu ar Covid-19.

Šobrīd valdot pieņēmums, ka omikrons ir tikai par trešdaļu maigāks nekā delta paveids.

"Pagaidām modelis precīzi prognozē saslimstības līkni un pēc bāzes scenārija mēs februāra vidū, drīzāk februāra pirmajā pusē varam sasniegt veselus 22000 vienlaicīgi inficētus cilvēkus," puž N. Trojanskis, piebilstot, ka gadījumā, ja pieņēmumi par omikrona bīstamību ir pareizi, tad tuvākajās nedēļās iespējams piedzīvot diezgan strauju kāpumu stacionēto pacientu vidū.

Viņš pauž, ka pašreizējās prognozes liecina, ka jau pēc trim nedēļām varētu tikt sasniegts 2000 stacionēto skaits.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas