Asociācija velta skarbus vārdus medmāsām, kas iesaistās fiktīvajā vakcinācijā

tautaruna.lv 28.janvāris 2022, 15:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Latvijas Māsu asociācijas viceprezidente Ilze Ortveina kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentēja medicīnas māsu iesaisti fiktīvajā vakcinācijā.

I. Ortveina uzsver, ka līdz šim Latvijas Māsu asociācija nav saņēmusi no Latvijas tiesībsargājošām iestādēm lēmumu par kāda kriminālprocesa pabeigšanu ar notiesājošu lēmumu.

Kamēr šāds lēmums nav saņemts, netiekot veiktas "raganu medības" un neviens netiekot tiesāts, kamēr cilvēka vaina nav pierādīta.

Taču I. Ortveina uzsver, ka asociācija neatbalsta šādu medicīnas darbinieku rīcību.

"Šādus cilvēkus, kas nodarbojas ar nepareizu ārstēšanu, ar neārstēšanu, mēs neatbalstām, nekad neesam atbalstījuši un neatbalstīsim. Šādi cilvēki nevar strādāt savā profesijā, jo viņi pārkāpj pašu svētāko principu - nedarīt ļaunu," pauž Latvijas Māsu asociācijas viceprezidente.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē Valsts policija Cēsīs un Alūksnē aizdomās par fiktīvas vakcinācijas pret Covid-19 veikšanu aizturējusi trīs personas, no kurām divas ir medicīnas iestādes darbinieces.

Savukārt oktobrī Valsts policija saņēma iesniegumu no kādas Rīgas medicīnas iestādes, paužot aizdomas par personām, kurām, iespējams, ir viltots vakcinācijas sertifikāts. Proti, slimnīcā nonākusi kāda Covid-19 inficēta persona, kura sākotnēji uzrādījusi derīgu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, bet, slimībai progresējot un veselības stāvoklim pasliktinoties, persona ir atzinusi, ka sertifikāts ir fiktīvs.

Gada nogalē tika ziņots, ka saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju šobrīd visā Latvijā ir uzsākti 14 kriminālprocesi, kā arī vairākas resoriskās pārbaudes. Visos procesos šobrīd notiek aktīva izmeklēšana. Katra saņemtā vai policijas fiksētā informācija tiek rūpīgi pārbaudīta.

Valsts policija atkārtoti aicina personas, kurām ir informācija par vakcinācijas fakta falsificēšanu, ziņot policijai. Tāpat pašas personas, kuras ir iesaistījušās šādās darbībās, policija aicina pašām labprātīgi pieteikties policijā un sadarboties ar izmeklētājiem! Atkarībā no konkrētas situācijas tiks izvērtēta likumā paredzētā iespēja atbrīvot šādas personas no kriminālatbildības.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 22:50

Jaunākās diskusijas